Jonavos ligoninėje – neblaivaus ginekologo slėpynės

2015 m. liepos 14 d. 16:36
Jurgita Vilčinskienė („Jonavos žinios“)
„Mano žmona neseniai pagimdė kūdikį. Pirmadienio vakarą ji pasijuto blogai, prasidėjo skausmai. Atvykome į Jonavos ligoninės priėmimo skyrių, tačiau budintis ginekologas buvo girtas“, – jonavoszinios.lt pasakojo jonavietis Jevgenijus Kurganovas. Jonavietis iškvietė policijos pareigūnus, tačiau galimai neblaivus medikas dingo tarsi į vandenį.
Daugiau nuotraukų (2)
Iš kabineto pabėgo
Moterį ligoninės priėmimo skyriuje apžiūrėjo budintis ginekologas Rolandas Borkys. Netrukus pacientei kilo įtarimų, kad gydytojas – neblaivus.
„Mano žmona iš kabineto tiesiog pabėgo, ir šaukė, kad gydytojas girtas. Tada pamačiau, kad medikas sunkiai valdo rašiklį – jis vos galėjo rašyti, jo kalba buvo nerišli“, – sakė J.Kurganovas.
Įpykęs vyras medikui pasakė, kad kvies policiją. Tada, ištaręs „aš jau turėjau reikalų su televizija“, R.Borkys išėjo.
„Bandžiau jį vytis, tačiau medikas įėjo į reanimacijos skyrių, į kurį užeiti aš negaliu. Manau, kad į reanimacijos skyrių jis įėjo tik todėl, kad galėtų pasislėpti“, – pasakojo vyras.
J.Kurganovas iškvietė policijos pareigūnus.
Mediko nerado ir pareigūnai
Į Jonavos ligoninės priėmimo skyrių iškviesti policijos pareigūnai mediko taip pat nerado. J.Kurganovas norėjo, kad būtų patikrintas mediko blaivumas. Tačiau į reanimacijos skyrių pašaliniams eiti draudžiama. Menkai padėjo ir priėmimo skyriaus bei ligoninės akušerinio skyriaus personalas. Pareigūnai vaikštinėjo po ligoninę ir tarsi adatos šieno kupetoje ieškojo prapuolusio mediko.
Policininkai surasti gydytoją prašė ir ligoninės akušerijos ir ginekologijos skyriuje dirbančių medikių. Tačiau jos paaiškino, kad gydytojas – operacinėje, o ten eiti negali nei jos, nei policininkai. Tada pareigūnai paprašė skyriaus vedėjo Artūro Šalaševičiaus mobiliojo telefono numerio, tačiau medikės sakė pasitarsiančios, ar gali jį pasakyti.
Netrukus pareigūnai buvo nusiųsti į penktąjį ligoninės aukštą ieškoti budinčios gydytojos, tačiau paaiškėjo, kad jos čia – nėra. „Gydytoja – pirmame aukšte, priėmimo skyriuje“, – paaiškino jiems koridoriuje sutikta moteris. Tačiau ir budinčiai gydytojai R.Borkio rasti nepavyko.
Į ligoninę atvyko įstaigos direktorė
Tiek A.Šalaševičiaus, tiek ligoninės direktorės Aldonos Balutienės mobiliuosius telefonus J.Kurganovas gavo savarankiškai. Pats paskambinęs ligoninės direktorei A.Balutinei J.Kurganovas papasakojo apie situaciją priėmimo skyriuje.
Beveik prieš vidurnaktį į darbą atvykusi įstaigos vadovė visų pirma pasirūpino, jog galimai neblaivų ir prapuolusį gydytoją pakeistų kitas specialistas – per naktį „palikti“ ligoninę be budinčio ginekologo negalima. Taip pat į darbą iškviestas ir skyriaus vedėjas A.Šalaševičius.
„Situaciją aiškinsimės iš ryto. Kol kas svarbu sutekti pagalbą pacientei, tai pat pasirūpinti, kad būtų budintis ginekologas. Taip pat įdomu, ar personalas matė, jog gydytojas – neblaivus, ir kodėl apie tai neinformavo skyriaus vedėjo“, – kalbėjo A.Balutienė.
Darbo sutartis nutraukta
J.Kurganovas įsitikinęs, kad ligoninės personalas elgėsi neprofesionaliai – dangstė girtą mediką, visų pirma neiškviesdamas skyriaus vedėjo. „Be to, jei tuo metu būtų atvykusi gimdyvė, ar moteris, kuriai reikia skubios pagalbos, kas būtų tada? Medikas – dingęs, niekas nieko nežino“, – sakė J.Kurganovas.
Situacija nustebino ir policijos pareigūnus, kuriems teko blaškytis po ligoninę, o dirbantys medikai informacijos apie dingusį gydytoją ilgokai nesuteikė.
Kaip jonavoszinios.lt antradienį po pietų informavo A.Balutienė, su gydytoju R.Borkiu darbo Jonavos ligoninėje sutartis jau nutraukta. „Mes su juo kalbėjomės. Medikas pripažino, jog buvo neblaivus. Pats jis bendrauti su žiniasklaida atsisako“, – teigė A.Balutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.