Prisidirbai – nusipelnei ordino

Jei norite gauti ordiną ar medalį iš prezidentės rankų, įsivelkite į skandalą. Kad ir į nedidelį, lietuviškai santūrų. Nebūtina, kad kaukėti Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai viešai uždėtų antrankius, pakanka ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 15, 2015, 6:32 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 5:02 AM

Reikia pavyzdžių? Prašom! Kol etikos sargai aiškinasi, ar buvęs Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas S.Madalovas nepadarė tarnybinio nusižengimo po savo sparnu priglausdamas būrio giminaičių, prezidentė D.Grybauskaitė jam brūkšt – ir prisegė ordiną.

Šalies vadovei, matyt, didžiausią įspūdį padarė tai, kad ilgai tarnaudamas Lietuvai generolas taip nuoširdžiai rūpinosi savo artimaisiais.

Juk D.Grybauskaitei nieko nėra švenčiau už šeimos vertybes.

Kaip neskirsi apdovanojimo į pensiją išeinančiam VST vadui paaiškėjus, kad šioje tarnyboje įvairias pareigas eina S.Madalovo duktė A.Stašienė, žentas D.Stašys, taip pat anūkas, dar giminaitė S.Stepanenko su vaikais Anželika ir Artūru!

Tiesa, tai sužinojęs vidaus reikalų ministras S.Skvernelis stvėrėsi už galvos ir nedelsdamas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Bet po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos Prezidentūroje principingas pasirodyti bandęs politikas liko it musę kandęs.

Neabejotina, jog S.Skvernelis dar buvo iš aukščiau ir paprotintas, kad įdarbindamas giminaičius ir giminaičių giminaičius S.Madalovas kitaip elgtis tiesiog negalėjo – juk jis kilęs iš Čečėnijos, kur kraujo ryšiai laikomi išskirtine vertybe.

Įdomu, kaip D.Grybauskaitė įvertins VST vado pavaduotoją J.Zautrą, kuris su Kaukazo tradicijomis neturi nieko bendra, bet uoliai sekė buvusio viršininko pavyzdžiu ir šioje tarnyboje įdarbino savo žmoną Tatjaną, dukterį, sūnų, be to, dar abiejų jų sutuoktinius? Už tai ordino J.Zautra gal ir negaus, bet medalio gali tikėtis. Pavyzdžiui, kokio nors jubiliejaus ar bent išėjimo į pensiją proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.