Valdančioji dauguma Šiauliuose taps aritmetine mažuma

Šiaulių miesto mero Artūro Visocko suburta trapi valdančioji dauguma, kuriai priklauso 16 iš 31 tarybos nario, netrukus turėtų virsti mažuma.

Šiaulių miesto meras iš vicemero pareigų trauktis nusprendusiam D.Griškevičiui negailėjo gerų žodžių.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių miesto meras iš vicemero pareigų trauktis nusprendusiam D.Griškevičiui negailėjo gerų žodžių.<br>R.Vitkaus nuotr.
Partijos valiai trauktis iš vicemero pareigų paklusęs D.Griškevičius sakė, kad prie socialdemokratų frakcijos Šiaulių miesto taryboje nesijungs.<br>R.Vitkaus nuotr.
Partijos valiai trauktis iš vicemero pareigų paklusęs D.Griškevičius sakė, kad prie socialdemokratų frakcijos Šiaulių miesto taryboje nesijungs.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių miesto mero Artūro Visocko suburta trapi valdančioji dauguma, kuriai priklauso 16 iš 31 tarybos nario, netrukus turėtų virsti mažuma.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių miesto mero Artūro Visocko suburta trapi valdančioji dauguma, kuriai priklauso 16 iš 31 tarybos nario, netrukus turėtų virsti mažuma.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ričardas Vitkus

Jul 15, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:35 AM

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyriaus taryba daugumos sprendimu įpareigojo iš Šiaulių miesto vicemero pareigų trauktis šiai partijai priklausantį, tačiau jos Šiaulių skyriaus vadovybe konfliktuojantį Domą Griškevičių.

Ar D.Griškevičiui žengus šį žingsnį Šiaulių politinėje arenoje pergalę švęs opozicija, priklausys nuo tolesnių šio jauno socialdemokrato ir Šiaulių mieto tarybos nario veiksmų.

Prie socialdemokratų frakcijos nesijungs

Kad opozicijai dar nevertėtų džiūgauti, byloja ir trečiadienį per Šiaulių miesto savivaldybėje surengtą spaudos konferenciją išplatintas D.Griškevičiaus pareiškimas.

Partijos valiai trauktis iš vicemero pareigų paklusęs D.Griškevičius sakė prie socialdemokratų frakcijos Šiaulių miesto taryboje nesijungsiantis, o išlikęs nepriklausomu tarybos nariu „ir toliau rems teisingus ir skaidrius tarybos sprendimus“.

„Liepos 2 dieną priimtas LSDP Šiaulių miesto skyriaus tarybos sprendimas nesijungti prie valdančiosios koalicijos paremtas ne sveiku protu, o kai kurių vadovų ambicijomis, kurios jiems yra svarbesnės už miesto interesus.

Atsakomybę už tai turėtų prisiimti ir partijos Šiaulių miesto skyriaus pirmininkas Edvardas Žakaris.

Šią situaciją galima apibūdinti ir patarle: „Žuvis pūva nuo galvos“. Partijos skyriaus vadovybė serga ambicijų liga“, – žodžių į vatą per spaudos konferenciją nevyniojo D.Griškevičius.

Vicemero prašymą svarstys taryba

Prieš devynerius metus į LSDP įstojęs D.Griškevičius sakė, kad tiki pamatinėmis socialdemokratinėmis vertybėmis, todėl gerbdamas partijos tarybos sprendimą nusprendė jam paklusti ir atsistatydinti.

„Niekada neatstovavau jokių finansinių grupuočių ar klanų interesams ir vicemero kėdės nesu įsikibęs.

Nors turėjau galimybę trauktis iš partijos ir likti svarbiame poste, tačiau pasirinkau sunkesnį kelią.

Tikiu, kad partijoje yra žmonių, kuriems pamatinės socialdemokratų vertybės yra svarbios ir su kuriais bus galima pasiekti daugiau“, – sakė prašymą dėl atsistatydinimo iš vicemero posto parašęs D.Griškevičius.

Ar D.Griškevičiaus prašymą atsistatydinti iš užimamų pareigų, svarstys Šiaulių miesto tarybos nariai. Už sprendimo projektą bus balsuojama slaptu balsavimu.

Kad D.Griškevičius prašymas dėl atstatydinimo iš vicemero pareigų būtų priimtas, prireiks bent šešiolikos balsų iš trisdešimt vieno.

Meras panikos nekelia

Paklaustas, ar Šiauliuose valdanti koalicija išliks valdančiąja ir netekusi aritmetinės daugumos, Šiaulių miesto meras A.Visockas atsakė, kad ši koalicija jau įprato spręsti sunkius klausimus, todėl išspręs ir šį klausimą.

„Valdančioji koalicija remiasi idėjomis, todėl yra stipri“, – tvirtino Šiaulių miesto meras.

Apie iš vicemero posto trauktis priverstą D.Griškevičių A.Vicokas atsiliepė kaip apie puikų specialistą.

„Domas per tuos kelis mėnesius padarė tiek, kiek kitas žmogus nebūtų padaręs ir per metus.

Sunku būtų surasti kitą tokį specialistą. O LSDP Šiaulių skyrius turi pasikeisti ir jis pasikeis, tai yra tik laiko klausimas“, – jo komandą susilpninusiems politiniams oponentams mestelėjo Šiaulių miesto meras.

Už palaikymą – vicemero postas

Šiaulių miesto mero rinkimus laimėjęs A.Visockas LSDP Šiaulių miesto skyriaus vadovų rūstybę užsitraukė, kai atsisakė suteikti postą valdžioje kadenciją baigusiam merui socialdemokratui Justinui Sartauskui.

Lietuvos socialdemokratų partija Šiaulių taryboje gavo šešis mandatus. Taip pat šešis tarybos narius, įskaitant merą A.Visocką, turi jo vadovaujamas rinkimų komitetas.

Po keturis mandatus turi Liberalų sąjūdis bei Valerijaus Simuliko komitetas „Už Šiaulius“. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai turi tris, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos liaudies partija turi po du mandatus.

Valdančioji dauguma Šiauliuose susiformavo, kai prie A.Visocko, jo vadovaujamo komiteto, Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionio demokratų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausančių tarybos narių prisijungė opozicijoje likusios socialdemokratų partijos narys D.Griškevičius.

Tokiu savo žingsniu trapią daugumą Šiauliuose suformuoti įgalinusiam D.Griškevičiui buvo pasiūlytas vicemero postas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.