Vilniaus taryba išimties tvarka suteikė būstą ukrainietės šeimai

Sostinės taryba nusprendė

Moteris gyvenas Lazdynuose.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Moteris gyvenas Lazdynuose.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2015, 7:45 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 12:20 AM

Beveik 33 kvadratinių metrų ploto būstas Lazdynų mikrorajone, Architektų gatvėje, suteiktas Ukrainos pilietei Irynai Skrebutenas ir jos nepilnametei dukrai Kristinai. Jos yra Ukrainos pilietės ir neturi pabėgėlių statuso, bet turi laikinus leidimus gyventi Lietuvoje ir glaudžiasi Vilniaus vidurinėje mokykloje „Lietuvių namai“.

Moteris savo prašyme nurodo, kad jos tėvas yra kilęs iš Lietuvos, ji šiuo metu neturi jokio turto, o karo metu prarado turėtą darbą Donecke, dukra nebegali eiti į mokyklą. Šeima buvo priversta gyventi nuolat bijodama, todėl atvyko į Lietuvą.

„Mano mieste šiuo metu vyksta karas, baisu išeiti į gatvę, gyvenamieji rajonai apšaudomi vis dažniau ir dažniau (...). Proukrainietiškai nusiteikę piliečiai yra persekiojami, atvirai reikšti savo nuomonę tapo nebeįmanoma“, – nurodo moteris.

„Prašau nepriklausomos Lietuvos valstybės atsakingų asmenų pagalbos ir galimybės suteikti nuolatinę ar laikiną gyvenamąją vietą mano tėčio tėvynėje“, – prašyme priduria ji.

Sprendimo oponentai tvirtino, kad suteikiant tokią išimtį sukuriamos nelygios sąlygos, nes dalis žmonių socialinio būsto laukia metų metus. Tuo metu dalis valdančiųjų tvirtino, kad šis sprendimas yra „politinio solidarumo gestas“.

Vilniaus savivaldybė šiuo metu turi 1217 socialinių būstų, kurie skiriami socialiai remtiniems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.