Be globos neliks ir karvių melžėjos

Grožio konkursai, tarptautiniai klasikinės muzikos festivaliai ar jaunųjų talentų varžytuvės įgauna visiškai kitokį svorį, jei juos apsiima globoti koks nors politikas. Bent taip įsivaizduoja renginių organizatoriai.

Arūnas Karaliūnas
Arūnas Karaliūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 16, 2015, 6:23 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 12:20 AM

O tapti rūpestingais globėjais kalbinami Seimo nariai suvokia, kad gyvena nuo rinkimų iki rinkimų, todėl nedvejodami sutinka savo vardu papuošti net kuklesnių renginių afišas.

Antai konservatorius K.Starkevičius globoja pavasarį Kaune vykstančią Kaziuko mugę. Pakaunėje ūkininkaujantį buvusį žemės ūkio ministrą dar galima suprasti – jis minėtą šventę globoja daugybę metų, o mugėje apstu ir žemdirbių produkcijos.

Savo nišą aptiko ir liberalas V.Gailius, tapęs Žagarės vyšnių festivalio globėju. Nenuostabu – politiką į parlamentą išrinko to krašto gyventojai.

Negana to, žagariškiai iš kažkur sužinojo, kad šis Seimo narys mėgsta ne tik vyšnias, bet ir iš jų išspaustą likerį. Kaip tokio nepakviesi globėju!

Nors niekas nėra girdėjęs apie Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ K.Komskio laimėjimus automobilių sporto trasose, jis drąsiai ėmėsi globoti ralio kroso varžybas Vilkyčiuose. O kaip kitaip?! Renginys juk vyko politiko gimtuosiuose kraštuose, taigi jam turėtų nubyrėti ir vienas kitas papildomas balsas per būsimuosius rinkimus.

Tiesa, ne visuomet uoliesiems globėjams pasiseka.

Pavyzdžiui, šiauliečiai iki šiol kikena prisiminę istoriją, kaip prezidentė D.Grybauskaitė sutiko globoti prieštaringai vertinamas ir skandalais pasibaigusias tarptautines mėgėjų sporto žaidynes TAFISA. Šios varžybos buvo tokios nevykusios, kad net pati globėja neišdrįso jose pasirodyti.

Bet tokios pamokos politikams, ypač artėjant Seimo rinkimams, nė motais.

Kalbama, kad vienas svarbiu besidedantis tautos išrinktasis jau apsiėmė globoti karvių melžimo varžybas, o kitas – cukrinių runkelių kasimo konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.