Sutikti iš tarptautinės operacijos Afganistane grįžę kariai

Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe vyko iškilminga karių, grįžusių iš tarptautinės operacijos „Tvirta parama“ Afganistane, sutikimo ceremonija. Iš operacijos grįžę 14 karių buvo apdovanoti krašto apsaugos sistemos medaliais „Už tarptautines misijas“.

Grįžę kariai tarnybą vykdė misijos vadavietėje Kabulo mieste bei Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate.<br>Kpt. D.Suchockio nuotr.
Grįžę kariai tarnybą vykdė misijos vadavietėje Kabulo mieste bei Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate.<br>Kpt. D.Suchockio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:17 PM

„Žinau, kad daugumai ši misija buvo pirma, tai buvo nauja ir nepažįstama aplinka, daug naujos patirties, žinių ir išgyvenimų. Kai kuriems tai buvo ypatingai ilga misija, trukusi metus, kitiems kiek daugiau nei pusmetį, tad teko vykdyti užduotis transformacijos periodu – kai viena misija baigės, o kita – prasidėjo. Prasidėjus operacijai „Tvirta parama“ sumažėjo misijoje esančių pajėgumų skaičius, vykdomų užduočių apimtys, atsakomybės rajonai, tačiau jūs vis tiek išsprendėte visas kilusias problemas“, – sutiktuvių ceremonijoje sakė Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

Grįžę kariai tarnybą vykdė misijos vadavietėje Kabulo mieste bei Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate.

Lietuva dalyvauja tarptautinėje operacijoje Afganistane, kurios užduotys ne kovinės, bet skirtos Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų apmokymams. Misijos kontingentą sudaro apie 8-12 tūkst. karių, tačiau skaičiai nuolat mažėja.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie 20 karių NATO vadovaujamoje operacijoje „Tvirta parama“, dar vienas karys dalyvauja Jungtinių Tautų paramos misijoje Afganistane (UNAMA). Lietuos kariai tarnauja štabuose Kabule, Kandahare ir Herate. 

Lietuvos karių skaičius Afganistane sumažėjo, kai misiją Afganistano pietuose baigė Specialiųjų operacijų pajėgų kariai. Išvykus didžiajai daliai Lietuvos karių, Lietuva ir toliau prisidės rengiant Afganistano nacionalines saugumo pajėgas. Lietuva planuoja išlaikyti štabų karininkus iki operacijos „Tvirtos parama“ pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.