Apklausa: socialdemokratai stabiliai laikosi reitingų viršūnėje

Valdančioji socialdemokratų partija

Liepą atliktos apklausos duomenimis, rinkimuose į Seimą už socialdemokratus ketina balsuoti 22,3 proc. rinkėjų.<br>T.Bauro nuotr.
Liepą atliktos apklausos duomenimis, rinkimuose į Seimą už socialdemokratus ketina balsuoti 22,3 proc. rinkėjų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 1:15 PM

Liepą atliktos apklausos duomenimis, rinkimuose į Seimą už socialdemokratus ketina balsuoti 22,3 proc. rinkėjų. Liberalų sąjūdį įvardijo perpus mažiau – 10,5 proc. apklaustųjų. Apklausos duomenimis, birželį už liberalus būtų balsavę 14 proc. rinkėjų.

Toliau rikiuojasi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ir Darbo partija, kuriuos favoritais įvardijo po 9,5 proc. apklaustųjų. „Tvarką ir teisingumą“ pasirinko 7,8 proc. respondentų.

„Socialdemokratų reitingas laikosi nuosekliai ir tvirtai nuo pernai liepos mėnesio. Liberalų aukščiausias pakilimas buvo balandžio mėnesį, dabar kiek nukrito“, – BNS šeštadienį sakė apklausą atlikusio tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

Tyrimo rezultatus paskelbusio dienraščio „Lietuvos rytas“ kalbinti ekspertai minėjo, kad liberalų nuosmukį galėjo lemti skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ uždarymas, pasibaigęs „medaus mėnuo“ po savivaldos rinkimų ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Marko Adamo Haroldo skandalingi pareiškimai, po kurių Lietuvą iškeikęs britas buvo pašalintas iš frakcijos.

Apklausa taip pat parodė, kad populiariausiais politikais išlieka prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius – juos palankiai įvertino atitinkamai 62,6 proc. ir 62,4 proc. apklausos dalyvių. Tyrimo duomenimis, nemėgstamiausias politikas Lietuvoje – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis – jį teigiamai įvertino 10,4 proc., neigiamai – 62,1 proc. apklaustųjų.

Apklausa atlikta liepos 2-12 dienomis, jos metu apklaustia1030 Lietuvos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.