Ką reikia kalti prie kryžiaus dėl didėjančių mokesčių Vilniuje?

Tad niekur nedingsi: dėl to didės ir vadinamasis sąvartyno vartų mokestis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 18, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:17 PM

Štai jums naujausia žinia: rudenį brangs šildymas. Ir R.Šimašius dėl to įspėja. Tas pats, kuris prieš rinkimus žadėjo, jog šildymas atpigs penktadaliu.

Meras turi pasiteisinimą: „Vilniaus energija“ sąmoningai atidėjo kai kuriuos mokėjimo prašymus, kol pasibaigs rinkimai. Esą kai kurios bendrovės sąskaitos, kurios seniai turėjo būti pateiktos, buvo pateiktos po rinkimų.

Gerai, apie „bombas“ miesto valdyti ateinantis R.Šimašius galėjo ir nežinoti. Tačiau kaip tada yra su šiukšlėmis, kurių išvežimo tarifai taip pat didės?

Juk niekam nebuvo paslaptis, kad Vilnius neturi atliekų rūšiavimo ir deginimo gamyklos, tad šiukšlių kalnai sąvartyne sparčiai auga.

Tad niekur nedingsi: dėl to didės ir vadinamasis sąvartyno vartų mokestis.

Tačiau šiuo atveju reikia kritikos strėles leisti į centrinę valdžią, kuri dešimtmetį įvairiais būdais stabdė tokios įmonės atsiradimą. O norinčiųjų ją statyti tikrai buvo.

R.Šimašius įsitikinęs: ankstesnė valdžia priėmė ne vieną sprendimą, keliantį vilniečiams keblumų. Netinkamai buvo parinktas ir atliekų rūšiavimo gamyklos modelis, vėluoja jos statyba.

„Sprendimas – per brangus. Pasirinktas „Lexus“ vietoj bet kurios kitos (nenoriu įžeisti jokios automobilio markės) ir, deja, už tai teks vilniečiams mokėti“, – vaizdžiu palyginimu apie gamyklą ir brangsiantį atliekų tvarkymą kalbėjo R.Šimašius.

Atvyksiančių į Vilnių turistų laukia vadinamasis pagalvės mokestis.

Tiesa, jį tarybos nariai ryžosi kuriam laikui atidėti. Bet šis mokestis jau ne už kalnų, todėl R.Šimašiui ir vėl teko aiškinti, kam jo reikia.

Kritikai kažkodėl užmiršta, kad toks mokestis egzistuoja daugelyje pasaulio miestų.

Vilniui, anot mero, reikia šiuolaikiškos vadybos. Pagalvės mokesčio lėšos būtų panaudojamos miestui pristatyti, skrydžių skatinimo fondui.

„Nors tai jau buvo pakrikštyta kaip „gresia naujas mokestis“, bet realybė kitokia. Iš tokio užkietėjusio liberalo kaip aš naujo mokesčio sunku būtų sulaukti“, – ramino R.Šimašius.

Jo žodžiais, pagalvės mokesčio netgi mokesčiu negalima vadinti. Tai svečių mokama rinkliava už naudojimąsi viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra.

Taip pat bus apmokestintas automobilių statymas Upės gatvėje ir aikštelėse prie Baltojo tilto bei „Forum Palace“.

Paaiškėjo, kad automobiliai aikštelėse paliekami stovėti ilgesniam laikui nei para. Todėl darbo dienomis pastačius automobilį tose vietose teks mokėti 30 centų rinkliavą už valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.