Autobusu – tiesiai į prekybos centrą

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 19, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:01 AM

Šioje miesto vietoje darbai jau artėja prie finišo linijos, tačiau pastoliai iškilo Laisvės alėjos pradžioje bei Nepriklausomybės aikštėje. Sunkiosios technikos variklių riaumojimas ir kylantys dulkių debesys, atrodo, išvaikė paskutinius smalsuolius iš svečių kraštų.

Patys kauniečiai į Laisvės alėją išsiruošia labai retai. Jų nuomone, gerokai įdomiau pasidaryti kiekvieną vakarą šurmuliuojančiame senamiestyje.

Vis dėlto miesto gyventojai viliasi, kad, po kelerių metų baigus Laisvės alėjos rekonstrukciją, ji pasikeis neatpažįstamai ir nereikės raudonuoti dėl sutrešusių suoliukų ar išsiklaipiusių plytelių.

Tuo tarpu Kauno autobusų stoties šeimininkai svarsto, kaip pasikeis šie miesto vartai, menantys prieškario laikus. Kauno oro uoste prieš kelerius metus iškilo visiškai naujas terminalas, geležinkelio stotį taip pat pavyko atnaujinti, o štai autobusų stoties vaizdas niekaip nesisieja su šiuolaikiško miesto įvaizdžiu.

Jos savininkų negalima kaltinti nenoru imtis pokyčių – tiesiog daugybę metų truko teisiniai ginčai, užkirtę kelią investicijoms.

Nesusipratimai liko praeityje, projektas patvirtintas, būtinos lėšos numatytos, ir rugpjūčio 1-ąją prasidės autobusų stoties rekonstrukcija. Ji taip pat sukels gausybę nepatogumų keleiviams ir atneš nemenkų nuostolių stotį valdančiai įmonei.

Mažiausiai metams tarpmiestiniais ir tarptautiniais maršrutais vykstančių autobusų sustojimo vieta Kaune taps prekybos centro „Akropolis“ prieigos. Bent jau iš pradžių šioje vietoje turėtų kilti nemenka sumaištis, o autobusams teks „stumdytis“ su lengvaisiais automobiliais ir pėsčiaisiais.

Autobusų keleiviai taip pat nebus patenkinti. Dabar jiems labai patogu persėsti į miesto autobusą, troleibusą ar maršrutinį mikroautobusą, mat stotelės – visai greta. Nuo „Akropolio“ teks pėdinti iki Vytauto prospekto.

Sprendimą autobusų stotį laikinai įkurdinti greta prekybos centro kai kurie politikai įvertino kaip paslaugą jį valdantiems verslininkams. Galbūt, tačiau jeigu žmogus nori pakliūti į „Akropolį“, niekas jo nesustabdys. Dabar atvykėliams iš atokesnių vietovių nereikės bent jau klaidžioti ieškant šios prekybos bei pramogų šventovės.

Stoties perkėlimas suduos negailestingą smūgį ir kontrabandinių rūkalų prekeiviams, kurie pasitinka iš autobusų išlipančius ar į kelionę išsiruošusius žmones. Tokiai nelegaliai prekybai prie „Akropolio“ apsaugos darbuotojai turbūt neleis suvešėti.

Jeigu autobusų stoties rekonstrukcijos metu miesto valdžiai pavyktų sutramdyti chaotišką prekybą Stoties turgaus prieigose, kontrabandinių cigarečių, neaiškios kilmės vaistų ir visokio šlamšto prekeiviai į šią vietą niekada nesugrįžtų.

Kauno įvaizdžiui tokia veikla kenkia ne ką mažiau negu nugyventos autobusų stoties vaizdas.

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.