Girta daugiavaikė motina tikino prisikvėpavusi nuodingų dujų

Panevėžyje socialinės rizikos šeima atvykusius policijos pareigūnus ir vaiko teisių apsaugos specialistus bandė apgauti, pasakodami nebūtus dalykus. Šešis vaikus auginanti mama būdama apsvaigusi nuo alkoholio aiškino, kad yra smarkiai apsinuodijusi dujomis, todėl atrodo kiek neįprastai.

Pareigūnų nuomone, sistemingi apsilankymai socialinės rizikos šeimose lemia teigiamus pokyčius.<br>Lrytas.lt nuotr.
Pareigūnų nuomone, sistemingi apsilankymai socialinės rizikos šeimose lemia teigiamus pokyčius.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 20, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:27 AM

Moteris susiriesdama gynėsi negėrusi alkoholio. O keistas jos žvilgsnis ir nerišlus kalbėjimas esą atsirado dėl to, kad prieš dieną bendrojo naudojimo virtuvėje ji prisikvėpavo dujų. Tiesa, moters gyvenimo draugas prisipažino, kad vakar gėrė sidro.

Tikrintojai išvyko, o pora nesitikėjo po dviejų valandų dar kartą sulaukti tų pačių svečių. Todėl moters „apsinuodijimo“ priežastis paaiškėjo iš karto. Daugiavaikė mama sėdėjo ant sofos ir iš butelio gurkšnojo sidrą. Jos sugyventinis šlitinėjo po kambarį.

Kartu su pareigūnais išėjęs į kiemą neblaivus vyras ėmė vardu šaukti vieną mergaitę, norėdamas ją parsivesti į namus. Tačiau paaiškėjo, kad jis neatpažino mažylės ir bandė parsivesti ne savo sugyventinės, o svetimą vaiką.

Tokių ir panašių tėvų praėjusią savaitę surado Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus specialistės kartu su Panevėžio socialinių paslaugų centro Paramos šeimai skyriaus socialinėmis darbuotojomis ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistėmis lankydamiesi miesto socialinės rizikos šeimose.

Per dvi dienas buvo aplankytos 39 šeimos. Šios prevencinės priemonės tikslas – stebėti probleminėse šeimose augančių atžalų užimtumą vasaros atostogų metu, informuoti vaikučius ir jų tėvelius, kur gali turiningai praleisti laisvalaikį, pakviesti į renginius. Taip pat stebėti situaciją šeimose, teikti konsultacijas bei fiksuoti pažeidimus. Pareigūnų nuomone, sistemingi apsilankymai socialinės rizikos šeimose lemia teigiamus pokyčius: tėvai blaivūs, namai tvarkingesni, o vaikams skiriama daugiau dėmesio ir rūpesčio.

Reido metu buvo nustatyti keturi pažeidimai. Juos padarę tėvai bus auklėjami ne tik baudomis. Jiems bus skirta ir kitokių poveikio priemonių, tokių kaip bendravimo su vaikais tobulinimo kursai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.