Iki jūros šventės po baltomis burėmis – tik dvi dienos

Klaipėda jau alsuoja Jūros šventės ritmu. Pirmieji renginiai prasidės jau poryt. Per šventės dienas susirinkusiųjų laukia daugybė naujovių – Jūros šventės regata, stebuklinga Teatro aikštė, turtinga Žvejų krantinė, klaipėdietiška vaizdo projekcija „Kaminkrėčio istorijos“.

Kasmet į Jūros šventę suplūsta tūkstančiai žmonių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kasmet į Jūros šventę suplūsta tūkstančiai žmonių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:18 PM

Pačiame Jūros šventės įkarštyje, liepos 25-ąją, šventės svečius pirmą kartą pakvies Jūros šventės regata, kuri taps didžiausio, daugiau nei pusšimtį jachtų iš visos Lietuvos sutraukiančio buriuotojų renginio – Kuršių marių regatos – atidarymo dienos akcentu ir įspūdingai papildys baltų burių miesto Jūros šventę.

Šiemetinė Kuršių marių regatos atidarymo šventė neapsiribos simboliniu regatos pradžią skelbiančiu vėliavos pakėlimu, tradiciškai vyksiančiu Kruizinių laivų terminale. Dar tą patį vakarą Klaipėdos uosto akvatorijoje įvyks pirmą kartą organizuojama Jūros šventės regata.

Jūros šventės regatos startas bus duotas neįprastu laiku – 20.30 val. Leidžiantis saulei Kruizinių laivų terminale šventės svečiai galės ne tik klausytis koncerto, bet ir stebėti įspūdingus regatos vaizdus. Jūros šventė nėra vien tradicinės Kuršių marių regatos starto vieta. Ji tampa tikrai buriuotojiška šventė.

„Galima sakyti, kad Jūros šventės regata – tai Lietuvos buriuotojų ir bendrovės „Fortum“ padėka miestui bei dovana šventės svečiams“, – teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos viceprezidentas Raimundas Daubaras.

Kuršių marių regatos atidarymo dieną, šeštadienį, buriuotojai uostamiesčio gyventojus bei svečius pakvies aplankyti ir legendines mūsų valstybės jachtas „Dailė“, „Lietuva“ ir „Ambersail“. O sekmadienį, liepos 26-ąją, Jūros šventės Burių dieną, tradiciškai įvyks ir pirmasis Kuršių marių regatos etapas Baltijos jūroje.

Tradiciškai svarbiausių miesto švenčių metu Danės krantinės Šiauriniame rage atgimsta „Žvejų krantinė“. Jūros šventės metu klaipėdiečius ir miesto svečius čia vilioja didžiausia vasaros mugė Lietuvoje. Šiemet siekdama kuo plačiau pristatyti žvejybos sektorių ir pasidalinti geriausiomis žuvininkystės tradicijomis į „Žvejų krantinę“ kviečia Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerija.

„Puoselėjame ir didžiuojamės ilgametėmis žuvininkystės tradicijomis. Jūros šventė – vienas įspūdingiausių vasaros renginių, kurio metu visus pakviesime į „Žvejų krantinę“ – su šviežia ir rūkyta žuvimi, žvejų amato paslaptimis ir unikalia žuvininkystės istorija. Tikimės, kad „Žvejų krantinė“ taps gražia tradicija, o žvejai prisijungs prie Lietuvos augintojus vienijančio projekto – „AuGink savo kraštą“, – sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Visus „Žvejų krantinės“ svečius pasitiks simboliniai vartai, prie kurių liepos 24 d., penktadienį, 16 val. vyks oficialus krantinės atidarymas.

Viena didžiausių šiųmetės Jūros šventės naujienų – stebuklinga Teatro aikštė. Gerai pažįstama erdvė šventės metu pasikeis ir taps ypatinga poilsio zona, kurioje lauks žaliuojantys augalai, fontanai, skambūs muzikos garsai ir nauji sprendimai.

Atsižvelgiant į Jūros šventės svečių bei smulkiųjų verslininkų pageidavimus, šventės rėmėjo „Swedbank“ dėka šioje erdvėje lauks ir dar viena naujiena – beveik visos prekybos vietos siūlys galimybę atsiskaityti mokėjimo kortele.

Įvertinant smulkiųjų verslininkų svarbą ir iššūkius, su kuriais jie susiduria bei tai, jog šis verslas yra gyvybiškai svarbus visos šalies ekonomikai, šiemet inicijuotas verslo palaikymo projektas „Kiekvienas gali būti didelis“. Projekto tikslas – smulkiesiems prekybininkams padėti pritraukti daugiau pirkėjų pas smulkiuosius verslininkus, gyventojus kviečiant išsukti iš įprasto apsipirkimo maršruto ir reikalingas prekes įsigyti iš smulkaus vietos gamintojo ar prekybininko. Teatro aikštės pokyčiai – šio projekto dalis.

Du vakarus Jūros šventės svečius miesto gatvėmis ves Klaipėdos senamiesčio simbolis – kaminkrėtys. Išskirtinės istorijos, jaukūs miesto vaizdai ir netikėti atradimai suguls į vieną nepaprastą vaizdo projekciją „Kaminkrėčio akimis“, kurią miestui dovanoja Jūros šventės draugas ir vienas iš didžiųjų rėmėjų „Olympic Casino“.

Specialiai Klaipėdai dedikuota istorija išsiskiria ne tik vizualiniais sprendimais, bet ir techninėmis savybėmis. Prieštaraujančių proporcijų efektas, kuriantis dvimačius vizualinius paradoksus, apgauna ir kuria itin tikroviškus vaizdus. „Kinky knot new media“ grupės sukurta vaizdo projekcija „Kaminkrėčio istorijos“ kvies liepos 24-osios ir 25-osios vakarais nuo 22 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.