Seimo kontrolierius A. Normantas supainiojo interesus

A.Normantas nepalankų VTEK sprendimą ketina skųsti teismui.

Seimo kontrolierius A. Normantas supainiojo interesus.
Seimo kontrolierius A. Normantas supainiojo interesus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:37 PM

A.Normantas nepalankų VTEK sprendimą ketina skųsti teismui.

Komisija nurodo, jog atsižvelgiant į Vilniaus universiteto Teisės fakulteto paskaitų bei egzaminų grafikus ir jo darbo kontrolierių įstaigoje grafiką, iš viso Seimo kontrolierius abiejose vietose turėjo dirbti 72 valandas per savaitę – 40 valandų Seimo kontrolierių įstaigoje ir 32 valandas universitete. VTEK nariai suabejojo, ar A.Normantas, dirbdamas dviem etatais, gali atlikti savo pareigas.

Komisija nurodo kad A.Normantas nusistatė individualų darbo grafiką taip, kad šių metų kovo-balandžio mėnesiais gautų atlyginimą už faktiškai nedirbtą laiką ir taip „pasinaudojo savo, kaip Seimo kontrolierių įstaigos vadovo pareigomis asmeninei naudai gauti“.

„A.Normantas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (...) nuostatas“, – nurodoma VTEK išvadoje.

Seimo kontrolierius teigia, kad dirba papildomai, ir už tai gali pasiimti laisvą laiką, kurį išnaudoja dėstydamas.

„Seimo kontrolierius, įstaigos vadovas Augustinas Normantas planuoja skųsti komisijos sprendimą teismui (...). Seimo kontrolierių įstatymas reglamentuoja, jog įstaigos vadovas pavaduoja kitą Seimo kontrolierių jam nesant, taip pat dirba švenčių dienomis reprezentuodamas įstaigą bei dalyvaudamas kituose susirinkimuose ar komandiruotėse. Už tą laiką, praleistą pavaduojant kitą Seimo kontrolierių, dalyvavimą komandiruotėse ir kituose renginiuose švenčių metu jis turi teisę pasiimti laisvą dieną arba kaip kitaip tą laiką išnaudoti, arba pasiimti kompensaciją“, – BNS sakė Seimo kontrolierių įstaigos atstovas Vytautas Valentinavičius.

VTEK reabilitavo A.Normantą dėl jam mestų kaltinimų, esą jis pernai lapkritį su savo įstaigos darbuotojais Seime šventė savo gimtadienį. Komisijos prašyta ištirti, ar vaišės nebuvo apmokėtos įstaigos lėšomis.

VTEK nurodė išsiaiškinusi, kad pernai lapkričio 28 dieną įstaiga iš tiesų gavo sąskaitą faktūrą iš bendrovės „Rotonda“ už restorano paslaugas, tačiau jos buvo skirtos Seimo kontrolierių įstaigoje vykusios konferencijos dalyviams vaišinti.

„Įvertinusi visas aplinkybes, Komisija negali vienareikšmiai teigti, kad alkoholiniai gėrimai, saldumynai ir kiti produktai už įstaigos lėšas buvo perkami konkrečiai progai, t.y., A. Normanto gimimo dienos šventei, todėl tyrimą dėl šių aplinkybių nutraukia“, – informavo VTEK.

Kaip BNS nurodė komisijos atstovai, VTEK vadovas Romas Valentukevičius trečiadienio posėdyje nedalyvavo ir sprendimų nepriėmė pats vengdamas galimo interesų konflikto – jis yra buvęs Seimo kontrolierių įstaigos vadovas. Posėdžiui pirmininkavo komisijos narė Dalia Paulauskaitė.

Su A.Normantu BNS susisiekti kol kas nepavyko.

VTEK taip pat nusprendė nepradėti tyrimo dėl dviejų Tėvynės sąjungos-Lietuvos Krikšionių demokratų (TS-LKD) atstovų savivaldoje: Vilniaus tarybos nario Arvydo Sekmoko bei Kauno tarybos nario Liudo Mikalausko, kurie nedeklaravo privačių interesų. Tarnybai pateiktuose skunduose buvo nurodoma, kad politikai galėjo priimti su pareigomis nesuderinamus sprendimus. VTEK atstovai teigia, jog sprendimus nuspręsta atidėti, kol bus išsiaiškinta situacija dėl visų 170 šalyje išrinktų tarybos narių, dar nedeklaravusių interesų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.