Vasarą Seime posėdžiaujama slaptai?

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė toliau įrodinėja, kad Seimas nesidarbuoja vasaros režimu, o kai kurie sprendimai priimami taip greitai, kad kolegos Seimo nariai spėja tik pamojuoti jau nuvažiavusiam traukiniui.

G.Kirkilas: „Keista, kodėl taip slapstomasi ir ko bijoma.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Kirkilas: „Keista, kodėl taip slapstomasi ir ko bijoma.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius teigė apie rengiamą posėdį nieko nežinojęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Kubilius teigė apie rengiamą posėdį nieko nežinojęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Vainalavičiūtė

Jul 22, 2015, 8:02 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 7:14 PM

Šaltinių teigimu, apie trečiadienio rytą šaukiamą skubų Seimo valdybos susirinkimą dalis jame turinčių dalyvauti sužinojo tik jo išvakarėse, o štai nepalaikantys Seimo kanceliarijos reformos, kuri ir yra pati svarbiausia rengiamo posėdžio priežastis, apie jį nieko nežinojo iš viso.

Prieš minėtą posėdį valdybos nariai gavo apie jį priminimus, bet įdomu tai, kad dalis dėl jau anksčiau suplanuotų renginių ir komandiruočių veikiausiai dalyvauti negalės, o tokia skuba sunkiai paaiškinama.

Seimo narys Andrius Kubilius teigė, kad apie šaukiamą Seimo valdybos posėdį nieko nežino. „Ką tik grįžau iš Ukrainos ir nieko man apie tai neteko girdėti. Tai – keistas sprendimas. Vasaros viduryje tokių dalykų niekas nesvarsto. Nuo pat pradžių viskas daroma slaptai ir dabar visa tai tęsiasi.“

A.Kubiliaus teigimu, įtartinas ne tik pats slaptumas, bet ir reformos iniciatorių nenoras tartis su Seimo nariais. „Kanceliarija nėra tik dar viena biurokratinė institucija, tai tarnyba, kurios tikslas padėti Seimo nariams ir visam Seimui kaip galima geriau dirbti, tai paties Seimo ir reikia klausti, ko trūksta, ką reikia stiprinti. Dabar tai daroma paslapčia, skubiai ir sunku suprasti tikslus ir laukiamus rezultatus“, – piktinosi A. Kubilius.

Šiuo metu užsienyje esantis Gediminas Kirkilas į skubųjį Seimo valdybos posėdį kvietimą gavo, tačiau politiką nustebino įvykių skuba: „Esu užsienyje, tad tikrai nedalyvausiu. Posėdį buvo galima rengti, kai visi Seimo nariai buvo. Keista, kodėl taip slapstomasi ir ko bijoma.“

Politiko teigimu, praėjusią savaitę dirbo visas Seimo Europos reikalų komitetas, tad surengti bet kokį pasitarimą būtų buvę labai paprasta. „Matyt, kažko bijoma, dirbama neskaidriai, bet tai nieko nereiškia, be mūsų vis tiek nieko negalės nuspręsti, bus tik tarpinis svarstymas.“

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė, paklausta, ar tiesa, kad trečiadienio rytą bus šaukiamas skubus Seimo valdybos posėdis, sakė: „Ne posėdis, o pasitarimas. Apie tai daugiau galėtų papasakoti Seimo pirmininkės sekretoriatas, nes jie tai organizuoja.“

Kanclerė patvirtino, kad apie devintą valandą ryto numatytą skubų susitikimą informaciją gavusi, bet akcentavo, kad tai – pasitarimas.

Paklausta, kuo iš esmės skiriasi Seimo valdybos pasitarimas nuo posėdžio, D. Raudonienė sakė: „Viskas priklauso nuo Seimo pirmininkės, ji kviečia ir į posėdžius ir į pasitarimus.“

L.Graužinienė yra minėjusi, kad vasaros metu Seime sudaryta speciali darbo grupė, kurios užduotis – išanalizuoti pareigybines instrukcijas, sužinoti, kurių darbuotojų funkcijos dubliuojasi, kur reikia daugiau pajėgų.

Politikė piktinosi, kad iš 500 kanceliarijos darbuotojų net 76 dirba vadovais. „Turime sumažinti vadovaujančių darbuotojų skaičių. Esama situacija yra nenormali. Taip nėra nė vienoje institucijoje. Atradome tokių atvejų, kai dviem darbuotojams yra skirtas vadovas. Negalime sau leisti tokios prabangos“, – portalui lrytas.lt yra sakiusi Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.