Teisėjas aprėpė tai, kas neaprėpiama

Teismai geriausiai žino, kas turėtų vadovauti privačioms bendrovėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 23, 2015, 6:28 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 2:03 PM

Tuo neabejoja Vilniaus apylinkės teismo teisėjas G.Seikalis, kuris pasirašė nutartį, pagal kurią „Achemos grupės“ generaliniu direktoriumi paskyrė K.Jurgelionį.

Tokiu būdu G.Seikalis įvykdė dviejų mažųjų „Achemos grupės“ akcininkių užgaidą vadovo poste matyti būtent šį žmogų, o kontrolinį akcijų paketą valdančių akcininkų nuomonė jam pasirodė neįdomi.

Teisininkui pasirodė ir visiškai nesvarbi aplinkybė, kad viena didžiausių šalies įmonių turi veikiančią valdybą, kuriai įstatymai ir suteikia teisę skirti įmonės vadovą.

Todėl į posėdį susirinkę valdybos nariai teismo skirtą vadovą atleido iš pareigų. Tad kas dabar vadovauja „Achemos grupei“?

Velionis B.Lubys turbūt netgi baisiausiame sapne nesapnavo, kad tokie dalykai gali dėtis jo sukurtoje autoritetingoje verslo imperijoje.

Teisėjo G.Seikalio nutartį galima įvertinti kaip žinią visuomenei, kad teismams trūksta darbo, todėl jie gali imtis papildomų pareigų. Viena tokių – darbo vietų dalybos.

Ar neišmuš valanda, kai teismai pradės skirti ne tik privačių bendrovių vadovus, bet ir vyriausiuosius buhalterius, technologus ar net vadybininkus?

Jeigu ši praktika pasiteisins, bus galima eiti dar toliau.

Nepatiks kurio nors miesto tarybos opozicijai išrinktas meras – kreipsis į teismą, o teisėjai nuspręs, kas turėtų vadovauti savivaldybei. Nereikės jokių brangiai kainuojančių rinkimų.

Teismai galėtų ne tik išskirti poras, bet ir sutuokti jaunavedžius – atkristų darbas civilinės metrikacijos skyriams. Galbūt net galėtų parinkti sutuoktinius pagal horoskopą.

Susidaro įspūdis, kad skiriant „Achemos grupės“ vadovą būtent žvaigždės ir mėnulis teisėjui G.Seikaliui padarė didžiausią poveikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.