Bute skęstantis pasvalietis sulaukė tik gyvatuko

Iš kanalizacijos tiesiai į butą tekančios nuotekos ir jokios pagalbos iš komunalines paslaugas teikiančių tarnybų – su tokia situacija susidūrė vieno Pasvalio daugiabučio gyventojai. Paskambinus į Pasvalio butų ūkį jiems buvo paaiškinta, kad nuotekų potvynis bute – jų pačių problema.

Pasvališkių šeima pagalbos sulaukė iš kaimynų.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasvališkių šeima pagalbos sulaukė iš kaimynų.<br>D.Umbraso nuotr.
Gyventojai pakraupo pamatę, koks vanduo veržiasi į jų būstą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Gyventojai pakraupo pamatę, koks vanduo veržiasi į jų būstą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Įrankius vamzdžiams valyti iš butų ūkio atsigabeno patys gyventojai.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Įrankius vamzdžiams valyti iš butų ūkio atsigabeno patys gyventojai.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-07-28 08:37, atnaujinta 2017-10-23 14:56

„Vakare užsikimšus kanalizacijai per virtuvės kriauklę į butą ėmė tekėti vanduo. Vakarojome su žmona, kai išgirdome, kad kažkas čiurlena. Iš pradžių pamanėme, jog tai katinas žaidžia, bet įėjęs į virtuvę pamačiau, kad vandens pilna virtuvė“, – situaciją nupasakojo Valerijus V.

Pašnekovas piktinosi, kad skambutis į Pasvalio butų ūkį jokios naudos nedavė. „Ten, matyt, visi atostogauja. Susiradau direktoriaus telefoną ir jam paskambinau. Šis akivaizdžiai buvo neblaivus, bet pažadėjo po pusės valandos atvykti. Po pusvalandžio jis perskambino pats ir klausė, ar tai mes jam skambinome. Galiausiai jis pasirodė tik po poros valandų.“

Į pagalbą atskubėjo kaimynai

Potvynį iš kanalizacijos vyras tramdė padedamas kaimynų: „Žmona pati nuėjo į butų ūkį, ten gavo tokius specialius įrankius  vamzdžiams atkimšti. Gavome kanalizacijos valymo lyną – žmonių vadinamą gyvatuką. Buvo paaiškinta, kad tai mūsų pačių problemos, tad patys ir turime jas spręsti“, – kalbėjo Valerijus V.

Vyras pasakojo, kad ne klaikus kanalizacijos kvapas ir atsilupusi grindų danga jį piktina labiausiai. Pašnekovą ypač įsiutino, kad požiūris į nelaimėje atsidūrusį žmogų – labai formalus.

„Juk butų ūkis turi viską tvarkyti, padėti tokiais atvejais“, – svarstė pašnekovas.

Butų ūkio vadovas: „Buvo reaguojama greitai“

Pasvalio butų ūkio vadovo pareigas laikinai einantis Marius Trinkūnas, paprašytas pakomentuoti situaciją, sakė: „Pats asmeniškai buvau nuvykęs pas gyventojus. Netiesa, kad ilgai nebuvo suteikta pagalbos. Mes ten atsiradome greitai.“

Paklaustas, kodėl gyventojai tvirtina, kad kreiptasi apie septintą valandą vakaro, o į vietą pats vadovas atvyko apie 23 valandą, jis patikino, jog komanda padėti gyventojams nuvyko anksčiau.

„Pats buvau išvykęs į kitą miestą, o mano kolegos sureagavo greitai – maždaug per valandą. Pats apžiūrėjau tą vietą, bet  didelių nuostolių nebuvo“, – teigė jis.

Pasiteiravus, kodėl gyventojams teko vykti į butų ūkį ir pasiėmus prietaisus bandyti vamzdžius atkimšti patiems, M.Trinkūnas atsakė: „Šiuo metu Pasvalyje nėra avarinės tarnybos, bet turimais žmogiškaisiais ištekliais stengiamės reaguoti kaip galima greičiau.“

Dėl gyventojų pastabų, kad butų ūkio vadovas ir jį lydėję kolegos į įvykio vietą atvyko neblaivūs, M.Trinkūnas sakė: „Tai kalbėjimas dėl kalbėjimo... Vakar apie pusę dvyliktos vakaro Panevėžyje mane buvo sustabdę policijos pareigūnai ir jiems tokių įtarimų nekilo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.