ŠMM sieks iš Vilniaus savivaldybės išsireikalauti 1,7 mln. eurų

Švietimo ir mokslo ministerija

Pasak auditorių, Vilniaus savivaldybė jau informavo, kad ministerijai yra grąžinusi beveik 9 tūkst. eurų neteisėtai panaudotų mokinio krepšelio lėšų.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Pasak auditorių, Vilniaus savivaldybė jau informavo, kad ministerijai yra grąžinusi beveik 9 tūkst. eurų neteisėtai panaudotų mokinio krepšelio lėšų.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:25 PM

Ministerija tai pranešė Valstybės kontrolei paskelbus praėjusių metų ŠMM audito rezultatus.

Anot auditorių, Vilniaus miesto savivaldybė 1,7 mln. eurų mokinio krepšelio lėšų, skirtų savivaldybei naudoti savo nustatyta tvarka mokymo reikmėms, panaudojo pažeisdama teisės aktus. Beveik visa ši suma panaudota ne pagal tikslinę paskirtį, o savivaldybės švietimo įstaigų ūkio išlaidoms (turimoms skoloms) padengti. Todėl Valstybė kontrolė ministerijai, kaip asignavimų valdytojai, turinčiai užtikrinti programų vykdymo ir paskirtų asignavimų naudojimo teisėtumą, rekomendavo pareikalauti iš Vilniaus miesto savivaldybės grąžinti 1,7 mln. eurų mokinio krepšelio lėšų.

Ministerija savo ruožtu žada su tokiu prašymu kreiptis į savivaldybę.

Pasak auditorių, Vilniaus savivaldybė jau informavo, kad ministerijai yra grąžinusi beveik 9 tūkst. eurų neteisėtai panaudotų mokinio krepšelio lėšų, o didžiąją dalį netinkamai panaudotų lėšų grąžintų per 2016–2017 metus, išdėstant skolos grąžinimą lygiomis dalimis per 24 mėnesius.

Valstybės skiriamas mokinio krepšelis gali būti naudojamas tik ugdymo reikmėms: mokytojų atlyginimams, vadovėliams, mokymo priemonėms ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.