Druskininkiečių pora pasaldino gausių šeimų gyvenimą

Jauna druskininkiečių šeima pakvietė gausias šeimas į savo sodą nusiskinti juodųjų ir raudonųjų serbentų nuo pusantro šimto krūmų. Šeimininkai priminė, kad talkininkų ir vėl lauks rudenį, kai subręs vynuogių ir obuolių derlius.

Druskininkiečių sode kauniečių ir vilniečių šeimos prisiuogavo ir sau, ir socialiniam projektui „Draugų uogienė“.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Druskininkiečių sode kauniečių ir vilniečių šeimos prisiuogavo ir sau, ir socialiniam projektui „Draugų uogienė“.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Jul 31, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:00 PM

Mažą dukrą auginantys Karolina ir Simas Brusokai nutarė pasidalinti uogomis su šeimomis, kurios pritrūksta pinigų šioms gerokai šiemet pabrangusioms gėrybėms turguose ar patys neturi galimybių užsiauginti.

Didesnį malonumą Brusokai jaučia padarę gera kitiems, nors galėjo uogas parduoti supirkimo punkte ar turguje.

Net trylika šeimų su vaikais iš Vilniaus ir Kauno druskininkiečių sode kartu prisiuogavo sau ir „Draugų uogienei“, kurią jau trečius metus verda šio socialinio projekto organizatoriai su savanoriais ir po to dovanoja mažiesiems smaližiams.

Visų krūmų uogautojai nenuskynė, todėl Brusokai tikisi sulaukti ir vietinių uogautojų, o rudenį siūlys prisirinkti obuolių ir vynuogių.

Dažniausiai sodininkai siūlo po kelis krūmus atliekamų uogų. Keliasdešimt – retenybė.

„Negerai, kai sodų gėrybės nubyra nesurinktos. Veltui iššvaistoma. Tad raginame registruotis interneto svetainėje www.dalinkisuogiene.lt sodininkus iš visos Lietuvos, kurie norėtų derliumi pasidalinti su negalinčiais užsiauginti ar nusipirkti.

Norintiems prisirinkti uogų ar vaisių nurodome, kur arčiausiai jie tai gali padaryti.

Aplink Vilnių, Kauną, Šiaulius, kitus miestus tokių geradarių sodininkų nemažai turime.

Aktyvios gausios šeimos, norinčios pačios prisiuogauti, gauna ir dovanų iš mūsų iniciatyvos rėmėjos bendrovės „Dansukker“ cukraus uogienėms išsivirti“, – sakė socialinės iniciatyvos „Draugų uogienė“ viena organizatorių Monika Drungilaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.