Išgydoma ar paveldima?

Yra daugybė istorijų, kuriose pasakojama, apie daužomus stebuklingus veidrodžius, kurie kažkaip ne taip papasakojo šeimininkų trokštamos istorijos variantus.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Jul 31, 2015, 9:20 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:49 PM

Stebuklingų veidrodžių šukės nuo seno žymi ribotų savimylų, arogantiškų trumparegių ir idijotiškos mąstysenos veikėjų slenksčius.

– Ei, – sako susirinkę tokie susijausminę veikėjai, – Kas gi gražiausiai, protingiausiai ir ūkiškiausiai rūpinasi kurortu? Ir kas gi skaniausiai gamina? Ir kieno gi santechnika ankštame kurortiniame kambariuke puikiausia? Ir ar čia – puikiausiai muzikuojanti gatvė Lietuvoje? AAAA?

Ėėėė... – sako stebuklingas veidrodis – Nu, šeimininkas, nu nieko gero negaliu tau pasakyti...

Aha!!!! – tada šaukia veikėjai, – tau trūksta optimizmo – stiklinė tu rupūžė!!!! – ir aišku veidrodžio šukės netrukus bus įmūrytos į naują viešbutėlio tvorą – kad nelandžiotu niekas.

Tokia metaforinė istorija šurmuliuoja Gintarinėje Palangoje. O įžiebė šią isteriją, aišku, chuliganiškas A.Užkalnio pasakojimas su visokiais palyginimais, pastebėjimais ir apibūdinimais. Netinkamais ir visai ne tokiais, aišku.

Jei burnojantys palangiškiai mokėtų rašyti – jie , aišku, parašytų kaip viskas Palangoje gerai – parašytų, kad Palangos cepelinai ir čeburėkai – patys skaniausi , maistingi ir verti ypatingo puslapio kulinarinio paveldo enciklopedijoje, kad pramogos ir gyvenimas čia – kaip pasakoje, kad kainos čia – tokios kokios reikia.

Visa bėda, kad rišliai surašyti visko šie burnojantiems palangiškiams neišeina . Tada – teismas. Oi, sės tas A.Užkalnis , oi, atlygins čia tuoj žalą – savo dvišaku liežuviu padarytą. Oi , prakeiktasis, bjaurusis, netikęs melagis, šmeižikas ir banditas.

Čia tai jau palangiškiai sutaria – A.Užkalniui dabar šakės – teismas apgins švarų, tyrą, tvarkingą , gražų , skanų , svajingą ir jaukų Gintarinės Palangos įvaizdį. Tada viskas susitvarkys, viskas bus gera ir gražu.

Dabar busiu banalus, bet vistiek kažkokį moralą pasakyti reikia – tai užuot grasinę teismais – veikėjai – pasižiūrėkit aplink – gal tikrai yra tiesos A.Užkalnio rašiniuose – prisiminkite tiesą, kad iš šono geriau matyti, jei jau patys nematote viso purvo ir visokių nesąmonių aplinkui.

Gal užuot mojavus ir grasinus – kaip rūpestingi šeimininkai – imkitės ir bent aptvarkykit aplink save.

Nes jei tik rėksite, nieko aplink negirdėdami ir nematydami – kitą kartą reikės padavinėti į teismą Naglį Šuliją už lietingą vasarą ar Vitaliją Katunskytę dėl mažėjančio poilsiautojų srauto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.