Anksčiau buvo kaltas V. Landsbergis, dabar – A. Užkalnis

Prieš keletą dešimtmečių girdėjau pasakojimą, kad dėl užstojusios tą vasarą sausros visų kalčiausias yra Vytautas Landsbergis. Tiesa, iškart kyla abejonės dėl pasakotojo objektyvumo, mat sovietiniais laikais anas buvo vyriausias kolūkio aruodų raktininkas ir vogė bendrai suneštą gerą taip nuoširdžiai, kad tapo pirmuoju milijonieriumi tuose kraštuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvardas Čiuldė

Aug 1, 2015, 10:32 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:14 AM

Prisimenu dar ir tai, kad hipotezės apie dieviškąsias orų valdytojo V.Landsbergio galias autorius savo laiku buvo aršus komunistėlis ir baisus moralizuotojas.

Kyla įspūdis, kad dabar labai panašiai Palangos meras surado atpirkimo ožį dėl kurortui nepalankių lietingų orų Andriaus Užkalnio asmenyje.

Palangiškiai skundžiasi, kad tiek mažai poilsiautojų buvo nebent prieš penkiasdešimt metų taip pat nesmagiai lietingą vasarą, tačiau kažin ar čia gali kažką dabar padėti minėtasis A.Užkalnis, nežiūrint net jo teikiamo kolosalaus susireikšminimo ir pasikėlimo padebesiais precedento, nematyto ir negirdėto istoriniai laikais.

Taigi Palangos meras reikalauja neįmanomo ir dar grasina teismais. Tai taip pat negirdėtas dalykas, nebent prisimintume pagoniško tikėjimo praktikos kuriozus, kai stabai, kuriems aukojama, retkarčiais buvo išplakami rykštėmis, jeigu elgdavosi piktybiškai, ilgą laiką nepateisindami tikinčiųjų lūkesčių.

Vis tik, jeigu net sutiktumėme kraipydami galvas, kad A.Užkalnis yra mitologinė būtybė, akivaizdu, kad Palangos meras kreipiasi ne tuo adresu.

Lietuvių mitologijos panteone už palankius orus yra atsakinga visa plejada dievų, tačiau minėtasis A.Užkalnis nė iš tolo nepanašus nei į vieną iš jų, pagal kūno apvalumus ir drebučių masę labiausiai primindamas pagoniškų dievų sąraše taip pat minimą pilvūzą Pizių, t. y. bičių dievą (pagrečiui su Bubilu) ir santuokos globėją.

Taigi moralas toks: svarbu žinoti tai, kas už ką atsako ir neperžengti – neduokdie – savo kompetencijos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.