Pajūryje nuodėme virtusi meilė privertė tėvą ir dukrą slapstytis

Vakarų Lietuvą drebina dar neregėtas kraujomaišos skandalas – keturiasdešimtmetis vyras, susidraugavęs su nepilnamete dukra, kurią paliko išsiskyręs su jos motina, susilaukė kūdikio. Kas bus toliau? Tėvas ir duktė sako mylintys vienas kitą ir nenorintys skirtis.

Klaipėdoje niekas neprisimena, kad kokia nors mergina būtų pastojusi nuo savo tėvo.<br>Asociatyvi „Lietuvos ryto“ nuotrauka
Klaipėdoje niekas neprisimena, kad kokia nors mergina būtų pastojusi nuo savo tėvo.<br>Asociatyvi „Lietuvos ryto“ nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

2015-08-01 08:54, atnaujinta 2017-10-22 11:30

Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) darbuotojams septyniolikametę ne iš karto pavyko atskirti nuo vyro, supančioto dvigubų pareigų. Mat paaiškėjo, kad jis yra ir savo dukters, ir jos vaiko biologinis tėvas.

Kol teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl nepilnametės gyvenamosios vietos nustatymo, duktė su kūdikiu ir tėvu dar kurį laiką gyveno viename bute.

Ikiteisminis tyrimas dėl tėvo lytinio santykiavimo su nepilnamete dukterimi dar nėra baigtas. Įtariamasis nėra asocialus asmuo – dirba, nuomojasi butą.

Dabar vyriškis atlieka trumpalaikę bausmę už nesunkų nusikaltimą – nesumokėtus alimentus buvusiai sutuoktinei, su kuria gyvendamas susilaukė dukters ir sūnaus.

Vaikai patys susirado tėvą

Šios istorijos šaknys gilios. Pajūryje gyvenanti moteris viena augino sūnų ir dukrą, kuriuos tėvas paliko prieš penkiolika metų, kai su ja išsiskyrė.

Visą tą laiką vyras nesidomėjo vaikais, nemokėjo alimentų buvusiai sutuoktinei.

Bet santykiai su vaikais netikėtai atgijo. Prieš pusantrų metų suskatęs ieškoti tėvo sūnus išsiaiškino, kad jis gyvena netoliese.

Vyras neatstūmė savo sūnaus – susirašinėjo su juo internetu, retkarčiais susitikdavo. Išsprūdęs iš motinos globos vaikinas kurį laiką artimai bendravo su tėvu, bet vėliau grįžo į namus.

Sesuo, iš brolio sužinojusi, kad tėvas gyvas ir sveikas, įsikūręs netoliese, irgi panoro jį pamatyti. Paauglei tuomet knietėjo tiktai susipažinti su tėvu, kurio neprisiminė.

Tačiau kai mergina su juo susitiko, pasikalbėjo, irgi panoro gyventi su tėvu, o ne su motina.

Greitai pasijuto nėščia

Moteris stengėsi susigrąžinti dukterį, tačiau nepilnametė kategoriškai atsisakė su ja gyventi po vienu stogu.

Kitiems aiškino, jog motina yra nervinga, jai ir broliui namuose viską draudžia, dėl buitinių reikalų dažnai įsiplieskia konfliktų, todėl jai geriau gyventi su tėvu.

Tėvas priglaudė dukterį bute, kuriame gyveno su kita moterimi, su ja netgi susilaukė bendro vaiko.

Tačiau netrukus tarp sugyventinių perbėgo juoda katė – moteris išėjo iš namų, palikusi vyrą su savo dukterimi, kuriai tuo metu buvo šešiolika metų.

Po kelių savaičių mergina pasijuto esanti nėščia.

Tuomet vyras pakeitė gyvenamąją vietą – išsinuomojo dviejų kambarių butą kitur.

Po kurio laiko bute atsirado kita kone perpus jaunesnė vaiką auginanti moteris.

Vyriškis tvirtino iš gailesčio priglaudęs be pastogės likusią vienišą motiną. Ji padėjo dukrai prižiūrėti naujagimį.

Mergina neišdavė mylimojo

Šilti tėvo ir dukters santykiai sukėlė įtarimų močiutei – ji policijos paprašė išsiaiškinti buvusio žento ir anūkės gyvenimo viename bute aplinkybes.

Kai nepilnametė pagimdė vaiką, kilo dar daugiau įtarimų, kad dukterį priglaudęs tėvas su ja gyvena kaip vyras ir žmona.

Tačiau mergina gynėsi susilaukusi kūdikio nuo tėvo. Ji aiškino, kad pastojo draugaudama su pažįstamu vaikinu, kuris vėliau išvyko uždarbiauti į užsienį. Nepilnametė tvirtino, kad jis viską žino.

Tuo metu merginos tėvas aiškino, jog vandenį drumsčia jo buvusi sutuoktinė, siekianti jį sužlugdyti už tai, kad paliko šeimą ir nemokėjo alimentų.

Vyras tikino mylintis savo dukterį ir padarysiantis viską, kad jai jo namuose nieko netrūktų.

Siekta nukirsti meilės saitus

Kai močiutė atsiėmė pareiškimą iš policijos, tokio pat turinio raštą parašė kūdikio susilaukusios merginos motina.

Tėvą prislėgė įtarimai dėl nusikalstamos veiklos – lytinių santykių su biologine dukterimi. Jis tai neigė, sutiko, kad būtų atliktas DNR tyrimas.

Įtartinais nepilnametės dukters ir tėvo santykiais domėjosi ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai – išvien su motina reikalavo, kad nepilnametė būtų atskirta. Tačiau mergina, kaip ir anksčiau, spyriojosi – norėjo gyventi tik su tėvu.

VTAT darbuotojai nekart lankėsi įtariamojo bute – apžiūrėjo kambarį, kuriame su naujagimiu gyveno jo duktė, tikrino šaldytuvą, spinteles ir įsitikino, jog ten yra būtiniausių maisto produktų.

DNR tyrimai sklaido miglą

Miglą galėjo išsklaidyti tik tėvo ir dukters DNR tyrimai. Juos atliekant teismo medicinos ekspertams, civilinė byla dėl nepilnametės ir jos kūdikio gyvenamosios vietos nustatymo buvo laikinai sustabdyta.

„DNR tyrimų rezultatai patvirtino pradinius įtarimus, jie rodo, kad tas vyras yra savo dukters ir jos kūdikio tėvas. Klaidos tikimybė labai menka“, – „Lietuvos rytui“ sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Simonas Minkevičius.

Vyro sveikata kelia abejonių

Nepilnametė su kūdikiu šiuo metu gyvena viename šeimos gerovės centre. Jos tėvui skirta trumpalaikė laisvės atėmimo bausmė už ankstesnius nusižengimus – vengimą mokėti alimentus.

Vyras tokią bausmę vertina kaip galimą buvusios žmonos kerštą. Atlikęs ją jis turbūt tikisi gyventi su dukterimi, kartu auginti nuodėmingos meilės vaisių.

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė bendraudama su šiuo žmogumi abejojo jo psichikos būkle.

Socialiniai darbuotojai nemano, kad kraujomaiša susitepę vyrai gali auginti vaikus.

Klaipėdos apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl tėvo lytinio santykiavimo su dukterimi planuoja baigti vasaros pabaigoje.

Įrodžius, jog tėvas su nepilnamete dukterimi gyveno kaip vyras ir žmona ir susilaukė vaiko, jam gresia šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.