Neringa Venckienė įkvėpė Mičigano ežero ichtiandrus

Kol prokurorai tebesiaiškina, ką Lietuvoje pridirbo Neringa Venckienė, netoli Čikagos (JAV) prieglobstį radusi bėglė toliau aiškina apie tiesą ir drąsą, negana to, tapo plaukimo varžybų taurės steigėja.

Lietuvos teisėsaugininkų neaptinkama N.Venckienė vis primena apie save.
Lietuvos teisėsaugininkų neaptinkama N.Venckienė vis primena apie save.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 3, 2015, 9:54 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:51 AM

Čikagos lietuvių plaukimo varžybos N.Venckienės įsteigtai taurei laimėti Mičigano ežere, Beverli Šorso paplūdimyje.

Nors buvusios Seimo narės gerbėjai šį renginį pateikė kaip kone didžiausią lietuvių bendruomenės šventę, jis labiau priminė kelių šeimų pasilinksminimą gamtoje – dalyviai norėjo „patrolinti“ Drąsiaus Kedžio seserį.

Buvo vos šeši dalyviai

Keliolikos metrų plaukime dalyvavo šeši N.Venckienės šalininkai, o ant kranto prie palapinės juos palaikė nedidelis būrelis žiūrovų. Tiesos ir drąsos taurę laimėjo Čikagos lietuvis Marius Jankūnas.

Nei pati iš Lietuvos pasprukusi N.Venckienė, nei jos dabar jau šešiolikametis sūnus renginyje nedalyvavo.

Drąsino savo šalininkus

Varžybų dalyviams buvo perskaitytas tik tariamas bėglės sveikinimas.

Daugybe nusikaltimų įtariama buvusi teisėja ir parlamentarė padėkojo Čikagos lietuviams už jai ir jos šeimai suteiktą pagalbą, pažadėjo toliau tęsti „kovą už jūsų ir mūsų bendrus tikslus“.

Ne vienus metus Lietuvą, jos valdžią ir teisėsaugą žeminusi N.Venckienė šiame sveikinime kiek pakeitė toną, pareikšdama, kad vis dar tiki šviesia savo tėvynės ateitimi.

„Tegu šios gražios sportinės kovos pergalių aistra lydi jus visą gyvenimą, o ši taurė tampa mūsų bendros kovos į šviesią ateitį Tėvynėje viltimi.

Tikiu jumis ir Lietuva. Tikiu, kad mes bendrai nugalėsime visus sunkumus.

Junkimės kartu, būkime kartu, ieškokime kelių ir tieskime juos į mūsų visų širdis. Vardan tiesos, drąsos ir Lietuvos!“ – rašte neva drąsino savo šalininkus Lietuvos teisėsaugos ieškoma moteris.

Išeiviai šaiposi iš prokurorų

Tuo metu Lietuvos prokurorai iki šiol tvirtina, kad jiems nėra žinoma tiksli N.Venckienės gyvenamoji vieta ir tai stabdo bėglės perdavimą Lietuvai.

JAV lietuviams tokie prokurorų aiškinimai tik kelia juoką. Nors N.Venckienė vengia viešumo, daugelis išeivių žino, kad ji gyvena 25 mylios (apie 72,5 kilometro) nuo Čikagos esančiame Kristal Leiko miestelyje, turinčiame apie 40 tūkstančių gyventojų

Teigiama, kad lėšų pritrūkusi bėglė neseniai įsidarbino senukų prižiūrėtoja.

Įtariama organizavusi nusikalstamą grupuotę

Sudaryta tyrėjų darbo grupė jau baigia suskaičiuoti, kiek nusikalstamų veikų įvykdė buvusi teisėja, paskelbusi karą tariamam pedofilų klanui.

N.Venckienės pavardė minima 39 nusikalstamuose epizoduose, o kol kas įtarimai jai surašyti dėl 35 nusikalstamų veikų.

Moteris įtariama šmeižusi ir įžeidinėjusi tiek gyvus, tiek mirusius žmones, trukdžiusi policijos pareigūnų, antstolės, teismų darbui, nevykdžiusi teismų sprendimo, nurodžiusi sekti žmones, rinkti apie juos informaciją, piktnaudžiavusi globėjos ir einamomis pareigomis, tvirkinusi savo dukterėčią, dariusi jai poveikį, niekinusi valstybės simbolius, menkinusi valstybės autoritetą, raginusi smurtu pažeisti Lietuvos suverenitetą ir kitais.

Visi šie nusikaltimai atlikti organizuotoje nusikalstamoje grupuotėje, kurios įkūrėjomis įvardijamos N.Venckienė ir A.Skučienė.

Kadangi tyrimas dar nebaigtas, iki šiol vyksta liudytojų apklausa ir įrodymų rinkimas, galutinis bėglei pateiktų kaltinimų sąrašas gali pailgėti.

Jį gali papildyti žmogžudysčių organizavimas, šnipinėjimas, piktnaudžiavimas oficialiais įgaliojimais, antikonstitucinių grupių bei organizacijų įkūrimas ir veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.