Kodėl į šventę Kėdainiuose nepakviestas V. Mazuronis?

Prašmatniame Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho ir jo žmonos Jolantos Blažytės-Uspaskich valdomo koncerno jubiliejuje Kėdainiuose vešėjo marga minia. Ten buvo įvairių veikėjų, tačiau daugumai jo dalyvių į akis krito, kad tarp gausybės šventėje dalyvavusių politikų nematyti premjero Algirdo Butkevičiaus, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir naujojo Darbo partijos vedlio Valentino Mazuronio. Nepakvietė? Kvietė, bet neatvyko?

V.Mazuronį į Darbo partijos lyderio kėdę neseniai pasodino pats V.Uspaskichas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Mazuronį į Darbo partijos lyderio kėdę neseniai pasodino pats V.Uspaskichas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Mazuronis: „Aš ten – ne prie ko“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuronis: „Aš ten – ne prie ko“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuroniui neteko pasilinksminti šioje garbingoje draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Mazuroniui neteko pasilinksminti šioje garbingoje draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Mazuroniui neteko pasilinksminti šioje garbingoje draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Mazuroniui neteko pasilinksminti šioje garbingoje draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 5:01 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 6:29 PM

Spėliota, kad L.Graužinienė į renginį šįkart galėjo būti nekviesta todėl, kad pastaruoju metu ir pati vengė V.Uspaskicho draugijos. Pasitraukusi iš partijos pirmininko pareigų politikė kažkodėl neatvyko net į partijos tarybos posėdį.

Premjero ignoravimas buvo aiškinamas metų pradžioje tarp V.Uspaskicho ir A.Butkevičiaus įsiplieskusiu konfliktu. Tuomet, įniršęs dėl Vyriausybės vadovo kaltinimų „darbiečiams“, jų garbės pirmininkas socialdemokratų lyderį išvadino bailiu ir melagiu.

„Jis tik bando dėtis toks geras, švelnus ir pūkuotas, bet iš tikrųjų yra melagis, bailys ir propaguoja teisinį nihilizmą“, – nesirinkdamas žodžių prieš pusmetį rėžė V.Uspaskichas.

Lyg to dar būtų maža, europarlamentaras kiek vėliau ryžosi A.Butkevičiaus elgesį įvertinti ir kaip psichologijos studentas. Viešai išplatintame pareiškime V.Uspaskichas kirto esą visos premjero, kaip lyderio savybės, yra neigiamos – jis neturi tikslų, vieną kalba – kitą daro ir yra čempionas pagal nuomonių kaitą.

Vyriausybės galva tada dėl tokio valdančiosios koalicijos partnerio elgesio suirzo, tačiau jo pareiškimų nekomentavo. Vėliau V.Uspaskichas vienoje televizijos laidoje, kur dalyvavo ir A.Butkevičius, pranešė esą tarp jų kilęs konfliktas – jau užglaistytas.

Nors politikai tada vienas kitam šypsojosi, kalbama, kad jų bendravimas – vis dar gana komplikuotas. Vis dėlto, šaltiniai teigia, kad A.Butkevičius suglumo negavęs kvietimo į Darbo partijos įkūrėjui reikšmingą renginį.

Neoficialiomis žiniomis, premjero aplinkai buvo perduota žinia esą šventės svečių sąrašą sudarinėjo ne V.Uspaskichas, o jo sutuoktinė.

Bet kodėl koncerno bendraturčiai atvykti į Kėdainius nepakvietė V.Mazuronio, kurį į Darbo partijos lyderio kėdę neseniai pasodino pats V.Uspaskichas?

Renginio svečius gluminęs neatsakytas klausimas kiek sutrikdė ir V.Mazuronį.

Naujasis Darbo partijos vedlys, bandydamas į jį atsakyti portalui lrytas.lt, regis, ir pats save įtikinėjo: „Mano nuomone, tai – „Vikondos“ koncerno 25 metų, jei teisingai prisimenu, jubiliejus, o aš su juo asmeninių jokių ryšių niekada neturėjau. Ten, matyt, buvo pakviesti žmonės, kurie yra koncerno partneriai ir kaip nors yra susiję su jo augimu, veikla ar panašiai. Todėl logiška, kad tie, kurie su koncernu nėra kaip nors susiję, nedalyvavo.

Aš ten mačiau ne vien tik Darbo partijos vadovybę, bet ir rūbų dizainerius, įvairių institutų atstovus. Ten buvo įvairių žmonių ir, matyt, jie visi vienaip ar kitaip yra susiję su koncernu, o aš – lyg ir ne prie ko. Nemanau, kad reikėtų stebėtis, kad manęs ten nebuvo. Manau, kad tai yra teisinga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.