Straipsniu apie A. Hitlerį pasidalinęs A. Dumčius pasiaiškino

Kiti parlamento rinkimai vyks 2016 metų rudenį.

A.Dumčiaus sulaukė partijos lyderio kritikos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
A.Dumčiaus sulaukė partijos lyderio kritikos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-07 13:08, atnaujinta 2017-10-21 16:25

„Jeigu mes nesuprasime šito hitlerizmo fenomeno, kodėl vokiečių tauta nuėjo į tokį dalyką – praktiškai susinaikinimą, tai mes nieko nežinosime, todėl turime paskaityti, kaip viskas buvo. (...) Todėl aš tuo pasidalinau – kad žmonės įsižiūrėtų, kur čia yra didelė neteisybė. Mes žiūrime, kas aplink mus darosi: šiandien šalia mūsų yra kaimynė diktatūrinė šalis, labai panašiai kaip ir Hitlerio laikais ten viskas vyksta“, – BNS penktadienį sakė A.Dumčius.

Straipsniu apie nacių lyderį Adolfą Hitlerį pasidalinęs politikas sulaukė TS-LKD lyderio Gabrieliaus Landsbergio kritikos. G.Landsbergis pabrėžė, kad A.Hitlerio tariamų pasiekimų aprašinėjimas, kai nutylimas Holokaustas ir kiti baisūs šio režimo nusikaltimai, yra visiškai nepriimtinas ir BNS sakė, jog „skyrius, priimdamas sprendimą dėl keliamo kandidato, turėtų atsižvelgti į gerbiamo A.Dumčiaus „Facebook“ pasidalinamus straipsnius“.

A.Dumčius teigia negalėjęs greitai sureaguoti į pasirodžiusią kritiką, nes ketvirtadienį buvo išvykęs.

„Aš negaliu skatinti to, kurio sistema mano šeimą suardė. (...) Nelogiška būtų galvoti, kad aš galėčiau propaguoti Hitlerio idėjas“, – teigė Seimo narys.

Pagal išsilavinimą medikas A.Dumčius į Seimą renkamas nuo 2004 metų. Pastarąjį kartą jis išrinktas vienmandatėje Kalniečių rinkimų apygardoje.

Kiti parlamento rinkimai vyks 2016 metų rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.