Už alkoholio pardavimą nepilnamečiams – griežtesnės baudos?

Siūloma griežčiau bausti už alkoholio, tabako gaminių ir elektroninių cigarečių pardavimą

Galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme nustatytas draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme nustatytas draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2015, 9:18 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:13 PM

Tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo ir Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymų pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narė Larisa Dmitrijeva.

Pagal projektą, už Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų nesilaikymą įmonės, Europos juridiniai asmenys ir jų filialai būtų baudžiami nuo 1448 eurų iki 2027 eurų bauda. Už šio draudimo pažeidimą, padarytą toje pačioje prekybos vietoje pakartotinai per trejus metus nuo baudos paskyrimo, siūloma bausti nuo 2027 iki 2896 eurų bauda ir būtų panaikinamas licencijos galiojimas toje prekybos vietoje, kurioje nustatytas pažeidimas.

Pagal projektą, už tabako gaminių, elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų pardavimo draudimo pažeidimą juridiniai asmenys ir užsienio juridinių asmenų filialai būtų baudžiami nuo 1448 eurų iki 2027 eurų bauda.

Už šio draudimo pažeidimą, padarytą toje pačioje prekybos vietoje pakartotinai per trejus metus nuo baudos paskyrimo, juridiniai asmenys ir užsienio juridinių asmenų filialai būtų baudžiami nuo 2027 eurų iki 2896 eurų bauda, taip pat būtų panaikinamas licencijos galiojimas toje prekybos vietoje, kurioje nustatytas pažeidimas.

Seimo narė L. Dmitrijeva mano, kad griežtesnės ekonominės sankcijos, skiriamos ūkio subjektams už draudimo neparduoti alkoholinių gėrimų, tabako gaminių, elektroninių cigarečių ir jų pildomųjų talpyklų nepilnamečiams nesilaikymą, pagerins kriminogeninę situaciją, nes mažės galimybių nepilnamečiams įsigyti ir vartoti alkoholinius gėrimus.

„Tokiu būdu mažės konfliktinių aplinkybių, kurias nulemdavo neblaivūs nepilnamečiai. Bus užkirstas kelias pasekmėms, kurios atsiranda dėl alkoholinių gėrimų, tabako gaminių, elektroninių cigarečių ir jų pildomųjų talpyklų vartojimo“, – sako parlamentarė.

Galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme nustatytas draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatyta, kad Lietuvos Respublikoje draudžiama parduoti tabako gaminius, elektronines cigaretes ir pildomąsias talpyklas asmenims iki 18 metų.

Įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams už šių draudimų nesilaikymą numatytos baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.