Vokietijos policininkai vargsta su plėšikais iš Lietuvos

Plėšikų gaujos iš Lietuvos kelia problemų Vokietijos Zauerlando regiono policininkams. Per pastarąją savaitę du lietuviai buvo suimti dėl automobilių vagysčių, o dar viena gauja yra ieškoma dėl įsilaužimų į namus, praneša „Radio Sauerland“.

Per pastarąją savaitę du lietuviai buvo suimti dėl automobilių vagysčių.<br>123rf.com nuotr.
Per pastarąją savaitę du lietuviai buvo suimti dėl automobilių vagysčių.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 4:54 PM

Savaitės pradžioje vogtu automobiliu BMW nuo policijos sprukęs lietuvis vėliau buvo sulaikytas netoli Bairoito.

Su šiuo automobiliu į avariją patekęs vyras vėliau buvo pastebėtas stabdantis mašinas ir apie tai buvo pranešta policijai.

„Jis tikriausiai norėjo susistabdyti pakeleivingą automobilį“, – paaiškino Aukštutinės Frankonijos regiono policijos atstovė Anne Hoefer.

Pareigūnų dėmesį 24 metų lietuvis patraukė pirmadienį greitkelyje. Policija, atpažinusi vogtą automobilį, mėgino vytis vairuotoją, tačiau šis padidino greitį ir išnyko iš pareigūnų akiračio.

Aukštutinės Frankonijos policijos ekipažai buvo įspėti, tačiau vėliau kiti vairuotojai pranešė apie nuo kelio nulėkusį automobilį.

Atvykę pareigūnai BMW automobilį rado gulintį kelkraštyje. Vairuotojas, kaip paaiškėjo, kirto apsauginę sienelę ir įkrito į platų nuotekų griovį.

Pačio lietuvio automobilyje jau nebebuvo. Policija pradėjo vyro paiešką, tam į orą buvo pakeltas ir sraigtasparnis. Vietiniai gyventojai apie ieškomą asmenį buvo įspėti per radiją.

Antradienį lietuvis mėgino susistabdyti pakeleivingą mašiną netolimame greitkelyje, bet pagal policijos pateiktą aprašymą jį atpažino kita vairuotoja.

Vyras, patyręs nesunkių sužalojimų dėl avarijos, buvo suimtas policijos.

Kitas lietuvis antradienį taip pat buvo sulaikytas dėl vogto automobilio Širardorfe. 24 metų vaikino vairuojamas automobilis sukėlė įtarimų ne tarnybos metu mišku važiavusiam policijos pareigūnui.

Bairoito policijos pareigūnai įsitikinę, kad abu nusikaltėliai priklauso tai pačiai mašinų vagių gaujai, skelbia inFranken.de.

Vakar Šmalenbergo policija pastebėjo ieškomų vyrų gaują, kuri, kaip manoma, yra atsakinga dėl serijos įsilaužimų Vinterbergo ir Olsburgo miestuose.

Liudininkų teigimu, įtariamieji vairuoja pilką automobilį „Renault Clio“ su lietuviškais registracijos numeriais. Šiuo metu jų ieško policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.