Tremtyje gimęs Panevėžio teisėjas nusišalino nuo trėmimo bylos

Panevėžio apygardos teismo

Tremtyje gimęs Panevėžio teisėjas nusišalino nuo trėmimo bylos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Tremtyje gimęs Panevėžio teisėjas nusišalino nuo trėmimo bylos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-08 09:22, atnaujinta 2017-10-21 13:58

J.Gailiūną ginantis advokatas Raimundas Kurklietis teigė žinąs, kad P.Šimkus yra tremtyje gimęs ištremtųjų vaikas, o jo giminėje buvo sovietų nukankintų Lietuvos partizanų, todėl jis esą negali nešališkai išspręsti trėmimais kaltinamo asmens bylos.

Teisėjas savo ruožtu tvirtino, kad tremties išgyvenimai jam nebūtų kliudę nagrinėti civilių trėmimo bylos. Nuo šios bylos jis nusišalino tik todėl, kad to pareikalavo kaltinamojo advokatas: „Tirdamas šią bylą tikrai nebūčiau šališkas. Tačiau jei kitiems bylos dalyviams atrodė, kad dėl patirtos tremties jaučiu nuoskaudą ir negaliu būti nešališkas, turėjau atsisakyti minėtos bylos nagrinėjimo.“ Jis teigė, kad panašią bylą yra išnagrinėjęs maždaug prieš dešimtmetį, bet tuomet niekam nekilo abejonių dėl jo šališkumo.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro duomenimis, pradinį išsilavinimą turintis J.Gailiūnas dirbo kadriniu sovietų saugumo darbuotoju ir dalyvavo tremiant žmones iš Biržų krašto į Tomsko sritį. J.Gailiūnas kaltės nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.