Populiarus dainininkas kankinasi nemeilės trikampyje

Populiarus estrados dainininkas Valdemaras Frankonis jaučiasi įskaudintas. Atlikėjo teigimu, jo gyvenimo draugės Dalios sesuo, finansų ministro patarėja Violeta Latvienė, niekaip negrąžina skolos.

Populiarus estrados dainininkas V.Frankonis tvirtina, kad nukentėjo prieš kelerius metus paskolinęs keliolika tūkstančių litų savo draugės seseriai V.Latvienei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Populiarus estrados dainininkas V.Frankonis tvirtina, kad nukentėjo prieš kelerius metus paskolinęs keliolika tūkstančių litų savo draugės seseriai V.Latvienei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Frankonis su gyvenimo drauge D.Kaminskiene ilgus metus jautėsi laimingi, kol nesusiginčijo dėl pinigų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
V.Frankonis su gyvenimo drauge D.Kaminskiene ilgus metus jautėsi laimingi, kol nesusiginčijo dėl pinigų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Urbonaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 10, 2015, 6:20 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:56 AM

„Žmonių nepadorumas atsiskleidžia tiktai kritiniais atvejais“, – įsitikinęs 65-erių V.Frankonis, kartu su Dalia Kaminskiene gyvenęs septyniolika metų.

Neperžengiamu barjeru dainininko gyvenime tapo negrąžinti 14 tūkstančių litų (daugiau kaip 4 tūkst. eurų), kuriuos jis tvirtina paskolinęs savo gyvenimo draugės seseriai V.Latvienei.

Pastaroji yra dirbusi Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininke, o šiuo metu yra finansų ministro Rimanto Šadžiaus patarėja.

„Žmonos sesers elgesys suardė santarvę.

Nesąžininga valdininkė dėl pinigų, kurių nenori grąžinti, nuteikė prieš mane Dalytę, kurią iki šiol myliu.

Neturiu kitos išeities – tik papasakoti viešai, kas slypi po tariamai padorios valdininkės kauke“, – susijaudinęs kalbėjo dainininkas.

Anot V.Frankonio, dėl negrąžintos skolos jo mylimoji Dalia pateko į keblią situaciją.

Šiuo metu vyras gyvena savo bute, o buvusi gyvenimo draugė jau įsikūrusi kotedže, kurį statėsi kartu su V.Latviene. Ten turėjo gyventi ir V.Frankonis.

Nustebino ministro reakcija

„Manau, Dalia norėtų taikytis, bet dabar situacija ją lyg ir verčia palaikyti sesers pusę. Nors ji puikiai žino, kad Violeta man skolos negrąžino.

Atėjusi pas mus į svečius V.Latvienė imdavo įrašinėti mūsų pokalbius, kai užsimindavau apie skolą. Ten turi būti įrašas, kuriame klausiu: „Latviene, kada grąžinsi 14 tūkstančių litų?“ – „Lietuvos rytui“ kalbėjo dainininkas.

V.Frankonis buvo užsirašęs į priėmimą pas finansų ministrą R.Šadžių. Jam norėjo papasakoti apie patarėjos skolą ir kitas neleistinas paslaugas galimai dangstant sesers Dalios verslo galbūt nesumokėtus mokesčius.

Bet ministras nesiteikė gilintis į asmeninį patarėjos gyvenimą ir sąskaitas su artimaisiais.

„Ministras pasakė: „Mes nebijome gąsdinimų, esame užsigrūdinę.“ Jo reakcija mane nustebino. Ėmiau dairytis, kur kabo užrašas, kad varnas varnui akies nekerta“, – ironizavo dainininkas.

Matė, kaip tvarkė dokumentus

V.Frankonio teigimu, D.Kaminskienė turėjo Užuolaidų saloną, bet mokėjo per mažai mokesčių.

Anot vyro, kai tai paaiškėjo, keblų reikalą jai padėjo sutvarkyti sesuo Violeta.

Pasak atlikėjo, jis savo akimis matė, kaip abi seserys Dalios namuose atgaline data tvarkė dokumentus, susijusius su mokesčiais.

„Labai keista, kai finansų ministras nereaguoja į tokią informaciją. Tai tada tegu V.Latvienė su mano Dalyte steigia UAB, kuris sutvarkys mokesčius tiems, kurie jų nemokėjo.

Stebina valdžios žmonių moralė – jeigu turi užnugarį, gali nesilaikyti įstatymų. Mielai pakviesčiau abi sesutes debatų į televiziją – tegu visiems papasakoja, kaip sutaupyti nemokant mokesčių“, – kalbėjo V.Frankonis.

Dainininkas tvirtina, kad daugelį metų dirbo nemokamu tiekėju, sandėlininku ir pagalbininku.

Jis yra girdėjęs, kad finansinių pretenzijų D.Kaminskienei turi ir buvę Užuolaidų salono darbuotojai.

Mylėjo, bet prašė pinigų

Pirmąją santuoką sukūręs studijų metais ir susilaukęs sūnaus dainininkas su žmona išsiskyrė po 15 metų.

Bet sutikęs D.Kaminskienę jis vėl jautėsi laimingas. Moteris buvo palaidojusi vyrą. Netektis ją slėgė, todėl pažintimi su V.Frankoniu ji irgi džiaugėsi.

„Su Dalyte susipažinau „Neringos“ kavinėje, įsimylėjau iš karto. Abu turėjome butus. Ji violončelininkė, bet turėjo savo verslą. Abu uždirbdavome pakankamai pinigų, kad galėtume save išlaikyti.

Šiek tiek nustebau, kai sykį ji pasakė, jog turėčiau mokėti už tai, kad gyvenu jos bute. Paprašė tūkstančio litų per mėnesį. Aš sutikau. Vėliau mokėjau po 500 litų“, – atviravo V.Frankonis.

Vyras draugės bute gyveno kelerius metus, o paskui Dalia persikrausčiusi pas jį.

„Kai Dalia gyveno pas mane, aš nuomos mokesčio iš jos neprašydavau. Atsimenu, esu klausęs, kodėl turėjau mokėti pinigus gyvendamas jos bute. Ji atšovė: „Kad nebūtum išlaikomas alfonsas“, – šyptelėjo V.Frankonis.

Pora yra kartu įsigijusi butą Palangoje. Būstą pajūryje ketino pirkti V.Frankonis, bet tuo metu netikėtai pakilo kainos.

„Tada Dalytė pridėjo 40 procentų reikiamos sumos, bet sutartyje parašėme, kad nuosavybė mums priklauso lygiomis dalimis.

Mes gyvenome laimingi ir mintyse kūrėme modelį, kaip senatvėje kartu skrisime į Paryžių pasivaikščioti to miesto gatvėmis, o dabar, deja, aiškinamės, kuris kuriam skolingas“, – apgailestavo dainininkas.

Skolos rašto nesurašė

V.Frankonis prisiminė, jog prieš kelerius metus Dalia paprašė, kad jis trumpam paskolintų jos seseriai 14 tūkstančių litų.

„Skolos raštelio nereikalavau. To dar betrūko, kad žmonės vienas kitu nepasitikėtų savo šeimoje. Atsidariau stalčių ir padaviau prašomus pinigus.

Dabar matau, kad tai buvo mano klaida, nes seserys nė viena nenori grąžinti skolos ir siūlo kreiptis į kitą“, – aiškino dainininkas.

Anot jo, gyvenimo draugė kartkartėmis vis paprašydavo pinigų verslui ar kitoms išlaidoms.

„Skolindavau ir po du tūkstančius, ir po penkis.

Kai susidarė 20 tūkstančių litų suma, nutariau, kad jau gana, nes atgal paskolinti pinigai negrįžta“, – sakė vyras.

Pasirausė moters rankinėje

Grąžinti paskolintus pinigus dainininkas ėmė prašyti maždaug prieš pusantrų metų. Tuomet Dalia jau gyveno kotedže, kurį pasistatė kartu su V.Latviene.

V.Frankonis, kuris irgi buvo persikraustęs į namą, ketino parduoti savo butą.

Paskutinė Daliai paskolinta suma buvo tūkstantis litų.

Kai paprašęs grąžinti skolą jos neatgavo, vyras pasirausė moters rankinėje ir paėmė visus pinigus, kiek rado.

„Sau pasilikau tik tą tūkstantį, o kitus suvyniojau ir jai grąžinau“, – prisipažino dainininkas.

Vyras sako taip pasielgęs, nes jam buvo trūkusi kantrybė, kai dėl pinigų gyvenimo draugė jam priekaištaudavo, užgauliodavo ir vadindavo „muzikantėliu“, „alfonsu“ ar net bjauresniais žodžiais.

Pasižymėjo, kad nepamirštų

Tarp draugės daiktų vyras rado Dalios ranka rašytą raštelį, kuriame pažymėta, kad V.Frankonis jai skolingas 17 950 litų.

Į šią skolą įtraukta ir suma, kurią vyras buvo skolingas už tai, kad 2002 ir 2003 metais gyveno moters bute.

D.Kaminskienė taip pat buvo pasižymėjusi, kad gyvenimo draugui ji esanti skolinga 20 850 litų.

„Dalytei esu sakęs: „Užmirškim abudu tas nelemtas skolas ir gyvenkim geruoju. Bet iš jos pusės vis kildavo pretenzijų dėl turto. Ją sunervino, kad užrašiau sūnui iš pirmosios santuokos palėpę, kuri yra virš mano buto“, – aiškino dainininkas.

Tačiau, anot V.Frankonio, pagrindinė priežastis, dėl kurios porai nepavyko įveikti nesantaikos, yra V.Latvienei paskolinti nelemtieji 14 tūkstančių litų.

„Vos apie tai užsimenu, Dalytė supyksta ir nieko nenori girdėti apie taiką“, – tvirtino atlikėjas.

Beje, iš seserų advokato V.Frankonis yra gavęs raštą, kad V.Latvienė jam nieko neskolinga.

Skundžiasi dėl šantažo

D.Kaminskienė šią situaciją pateikė kiek kitaip.

„Valdemaras pyksta, kad mūsų keliai išsiskyrė, ir mano bei sesers atžvilgiu naudoja šantažą.

Pykčiai prasidėjo tada, kai paprašiau jo išeiti ir kurį laiką pagyventi atskirai.

Tada jis ėmėsi taktikos šmeižti. Pasisamdėme advokatą, buvome jį pasikvietę pasikalbėti, bet geruoju susitarti nepavyko.

Esu įrašiusi jo grasinimų. Pats skaudžiausias dalykas, kad jis spekuliuoja meile, o iš tiesų galvoja tik apie pinigus“, – kalbėjo D.Kaminskienė.

„Ar V.Frankonis buvo paskolinęs jūsų seseriai 14 tūkstančių litų ir ar ji tuos pinigus grąžino?“ – paklausiau moters.

„Taip, sesuo grąžino juos man, bet aš jam neatidaviau, nes jis man yra įsiskolinęs.

Paprašiau susėsti drauge ir sąžiningai atsiskaityti.

Jis tai puikiai žino, bet jam patogu pulti viešą asmenį ir sukelti skandalą, nors iš tiesų tarpusavio skolos liečia tik jį ir mane, o ne mano seserį“, – sakė D.Kaminskienė.

Kreipėsi į advokatą

„Lietuvos rytas“ pakalbino ir finansų ministro patarėją V.Latvienę.

– Dėl nebūtų V.Frankonio kaltinimų kreipiausi į advokatą. Jo pretenzijos – grynas šmeižtas.

Iš buvusio sesers gyvenimo draugo pinigų nesu skolinusis.

Tai sesers ir jo problemos. Negalėdamas jų išspręsti bando mane panaudoti kaip viešą žmogų.

Nesuvokiu, kaip galima taip elgtis: tvirtina, jog myli mano seserį, bet daro viską, kad santykiai sugriūtų. Jie vienas kitam nemažai skolingi, bet jis mano seseriai įsiskolinęs daugiau.

Kažkodėl iš manęs jis nereikalavo tos tariamos skolos septynerius metus, o kai jų santykiai ėmė irti, pradėjo apie tai viešai kalbėti“, – sakė V.Latvienė.

– Ar iš tikrųjų V.Frankonis nėra skolinęs jums pinigų?

– Esu skolinusis iš sesers, o ne iš jo. Manęs asmeniškai jis niekada nėra prašęs grąžinti jokių pinigų. Bet pastarąjį pusmetį gąsdina, kad viešai apie tai papasakos.

Tokie dalykai tvarkomi teisiniu būdu, o ne šmeižikiškais pasakojimais.

Kai tik tarp sesers ir jos gyvenimo draugo subręsta koks nors ginčas, jis iškart prisimena pinigus.

– Ar tiesa, kad jūs padėjote sutvarkyti seseriai jos buvusios bendrovės Užuolaidų salono mokesčių reikalus?

V.Frankonis teigia, kad jūsų sesuo D.Kaminskienė daug metų nemokėjo mokesčių, o jūs buvote jos „stogas“ .

– Esu tiesiog priblokšta. Jei tokie nebūti kaltinimai iškils į viešumą, kreipsiuosi į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.