S. Skvernelis: „Sąlygos A. Nekrasovui gauti prieglobstį yra“

Vidaus reikalų ministras

S. Skvernelis: „Šiandien galiu pasakyti, kad sąlygos yra, o konkretų sprendimą priiminės Migracijos departamentas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
S. Skvernelis: „Šiandien galiu pasakyti, kad sąlygos yra, o konkretų sprendimą priiminės Migracijos departamentas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 6:39 AM

Pasak ministro, visi asmenys, kurie yra persekiojami už savo politinę veiklą ar politinio režimo kritiką turi galimybę gauti prieglobstį, jeigu išpildomos Lietuvos teisės aktuose numatytos sąlygos.

„Šiandien galiu pasakyti, kad sąlygos yra, o konkretų sprendimą priiminės Migracijos departamentas“, – teigė S. Skvernelis.

Kremliaus kritikas ir apie korupciją Rusijoje rašąs A. Nekrasovas Kipre buvo sulaikytas liepos viduryje, į šalį jis atvyko su Lietuvos viza, todėl pagal ES teisės aktus gali būti perduotas Vilniui. Šiuo metu A. Nekrasovo prašymas dėl politinio prieglobsčio Lietuvoje svarstomas šalies institucijose.

Ministras negalėjo pasakyti, kada žurnalistas galėtų būti atgabentas į Lietuvą, taip pat neatskleidė ar bus svarstoma galimybė jį išsiųsti atgal į Rusiją. Ar toks Maskvos prašymas yra gautas, S. Skvernelis taip pat nepasakė.

„Negaliu komentuoti, nežinau“, – pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.