Verkiančios mamos padėka po sūnaus mirties padėjusiems žmonėms

Lygiai prieš du mėnesius amžinojo poilsio atgulė vos dvidešimties metų sulaukusi kylanti irklavimo žvaigždė Paulius Vaitkūnas. Vaikinas tragiškai žuvo per nelaimingą atsitikimą pūsdamas padangą.

P.Vaitkūnas (kairėje) tragiškai žuvo.<br>Lietuvos irklavimas / Lithuanian Rowing/facebook.com nuotr.
P.Vaitkūnas (kairėje) tragiškai žuvo.<br>Lietuvos irklavimas / Lithuanian Rowing/facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:20 PM

Portalui lrytas.lt paskambinusi P.Vaitkūno mama verkdama padėkojo visiems jų šeimą parėmusiems žmonėms. Vaiką palaidojusi mama išvardino visą jų tuziną.

„Sulaukėme labai daug žmonių pagalbos, patarimų ir užuojautų. Mūsų šeima nori visiems padėkoti. Visiems buvusiems Pauliaus draugams, irkluotojams, giminėms, bendradarbiams.

Norime iš visos širdies padėkoti Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriui Linui Tubeliui, Lietuvos irklavimo federacijos generalinei sekretorei Ingai Daukantienei, Kauno irklavimo mokyklos treneriui Vidmantui Striškai ir Lietuvos irklavimo federacijos prezidentui Dainiui Pavilioniui. Ačiū jiems už pagalbą organizuojant laidotuves ir paramą laidojimo metu.

Nuoširdžiausia padėka Kauno klinikų Neurochirurginės reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus gydytojai Astai Krikščionaitienei ir visai su ja dirbusiai komandai. Dėkojame ir Marijampolės ligoninės direktorei Audronei Kuodienei, jos pavaduotojai, vedėjai ir visai Skubios pagalbos skyriaus personalo komandai. Dėkojame Kauno Šančių poliklinikos direktorei Zitai Česnavičienei bei jos pavaduotojai. Taip pat – Bendrosios praktikos skyriaus vedėjai Teresei Baikštienei ir visai Šančių poliklinikos bendruomenei.

Kartu norėtume iš visos širdies padėkoti Pauliaus tėvo darbuotojams, bendrovės „Hoptrans“ kolektyvui, taip pat – Pauliaus dėdės bendradarbiams, įmonės „Projektana“ administracijos darbuotojams bei „CTL Trading“ direktoriui ir jo kolektyvui.

Dėkojame ir visiems buvusiems bendradarbiams, visiems šeimos draugams, pažįstamiems, giminėms, Pauliaus bendraklasiams, mokytojams, Sporto universiteto studijų bendramoksliams ir dėstytojams.

Nelaimė – kaime

Dvidešimtmečio Pauliaus Vaitkūno gyvybė užgeso po tragiško įvykio. Birželio pradžioje vaikinas buvo sužalotas pūsdamas traktoriaus padangą. Šiai sprogus oro banga P.Vaitkūną nubloškė į netoliese buvusį stulpą, ir vaikinas buvo sunkiai sužalotas – jam skilo kaukolė, išsiliejo kraujas į smegenis. Jam buvo diagnozuota ir sunki krūtinės trauma.

Greitosios pagalbos medikams įkėlus vaikiną į neštuvus, jis buvo sąmoningas. Nusilpęs sportininkas reanimacinės brigados automobilyje dar spėjo trumpai papasakoti, kad nelaimė įvyko pučiant padangą.

Paskui jis paniro į komą. Irkluotojui skubėjo padėti kauniečiai – Klinikoms paprašius kraujo donorų, čia suskubo apie 200 žmonių, tačiau galiausiai medikai padėti jaunam sportininkui nesugebėjo.

Buvo kylanti žvaigždė

P.Vaitkūnas buvo Lietuvos jaunučių, jaunių, suaugusiųjų lengvojo svorio varžybų čempionas. P.Vaitkūnas buvo įtrauktas į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą – turėjo galimybę atstovauti mūsų šaliai 2016 metais Rio de Žaneire (Brazilija) įvyksiančioje olimpiadoje.

2013 metais startuodamas pasaulio jaunimo iki 23 metų čempionate P.Vaitkūnas iškovojo aštuntąją vietą. Tai tikrai aukštas rezultatas pirmą kartą dalyvaujant tokio lygio pirmenybėse.

Pastaruoju metu Paulius itin daug dėmesio skyrė mokslams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.