Spaudžia čigonų taborą

Teisėsaugos pareigūnai, vykdantys specialiąją ilgalaikę operaciją Vilniaus čigonų tabore, pradėjo keturis ikiteisminius tyrimus dėl narkotikų.

Dėl policijos vykdomos akcijos mažėja asmenų, vykstančių į čigonų taborą.
Dėl policijos vykdomos akcijos mažėja asmenų, vykstančių į čigonų taborą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-08-11 05:00, atnaujinta 2017-10-21 03:17

Trys ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl neteisėto narkotikų laikymo be tikslo juos platinti ir vienas – dėl labai didelio kiekio narkotikų laikymo ar siekiant juos platinti.

140 asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai dėl narkotikų įsigijimo, laikymo ar vartojimo. Taip pat sulaikyta 17 policijos ieškotų asmenų.

32 asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus; trims – už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose, dviem – už nedidelį chuliganizmą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius teigė, kad dėl vykdomos akcijos mažėja asmenų, vykstančių į taborą. Policija stengiasi užkardyti ne tik prekybą kvaišalais, bet ir vogtų daiktų perpardavinėjimą ir kitus nusikaltimus.

Rugpjūčio 5 dieną pradėta specialioji operacija siejama su pastaruoju metu narkotinių medžiagų perdozavusių asmenų mirčių protrūkiu – neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybę.

Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos. Pareigūnai tikrina atvykstančius į taborą, išvykstančius iš jo, esančius teritorijoje ir gyvenamosiose patalpose. (BNS, LR)

Ministras ragina suvienyti pastangas

* Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė raštą, skirtą Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Švietimo bei Kultūros ministerijoms, Vilniaus miesto savivaldybei, Vaiko teisių apsaugos tarnybai, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui bei Tautinių mažumų departamentui. Šiame rašte raginama imtis kompleksinių veiksmų sprendžiant sostinės čigonų taboro problemą.

* Ministro teigimu, kartu įgyvendinant socialines, narkotikų vartojimo prevencijos, sveikatos priežiūros, reabilitacijos ir reintegracijos priemones taboro problemą būtų galima spręsti, be to, būtų mažinama narkotikų pasiūla ir paklausa.

* Vidaus reikalų ministerija kviečia visas institucijas, įstaigas pagal savo kompetenciją aktyviau prisidėti prie taboro problemos sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.