Neparvežei aukso – še tau srutų kibirą!

„Esate baisūs ligoniai, jeigu užgauliais komentarais sutinkate garsiausios lietuvių plaukikės pralaimėjimą. Mūsų šalyje Rūtą Meilutytę dauguma žmonių palaiko, o ne tyčiojasi“, – sako Lisa Mei, jauna žurnalistė iš Didžiosios Britanijos.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

Aug 12, 2015, 7:18 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 11:06 PM

Mergina šiuo metu mokosi šnekamosios lietuvių kalbos ir atidžiai skaito komentarus po straipsniais internetinėse svetainėse.

Britė suskaičiavo, kad trys ketvirtadaliai komentarų po R.Meilutytės pralaimėjimo Kazanėje buvo ne tik įžeidūs, bet ir labai agresyvūs.

„Žmonės tyčiojosi iš Rūtos išvaizdos, peikė, kad sportininkė pridėjo svorio, pranašavo jos karjeros pabaigą, viešino nebūtas detales iš jos šeimos gyvenimo. Paskaitinėjusi tą purvo škvalą imu manyti, kad lietuviai negerbia nieko pasaulyje. Čia pavojinga gyventi, nes, jeigu tu ne stabas, minia pasirengus tave sutrypti, nors iš vakaro garbino ir beveik meldėsi“, – nustebusi kalbėjo anglė.

Pasak žurnalistės, britai elgėsi visai kitaip: ramino plaukikę, kad nusiminti nereikia. Sakė, kad ja tiki. Žavėjosi Rūtos santūrumu pralaimėjus.

Viename iš socialinių tinklų susikūrė R.Meilutytės palaikymo grupė, kurioje žmonės stengiasi atsverti įžeidinėjimų ir purvo srautą.

„Sporte visko būna... Sensacija yra tai, kad daugelis lietuvių, patys mažai kuo prisidėję prie Rūtos rezultatų, buvo tvirtai įtikėję tuo, kad plaukikė Lietuvai kiekvienose varžybose būtinai turėtų iškovoti aukso medalį. Neįtikėtina puikybė!!! Rūta, tu šaunuolė, ačiū tau už tai, kad tebemyli lietuvius, nors jie tokie nepatikimi ir nepakantūs“, – rašė vienas iš komentatorių.

Neapsikentę pilamų įžeidinėjimų, daugelis siūlo, kad internetinės svetainės komentarus privalėtų atrinkti ir neskelbti agresyvių ir piktų tekstų.

„Baisu ir gėda juos skaityti! Labai įdomu, kas juos rašo? Keista, kad žmonės visiškai nebeturi jokio supratimo apie taktą, mandagumą, elgesį...Niekada nemaniau, kad priklausau visuomenei, kuri net numylėtiems herojams neleidžia klysti. Tai baisus primityvumas ir valstybės gėda“, – rašė jauna mergina, irgi Rūta.

Ką apie tai mano pati R.Meilutytė? Dėkoja už palaikymą.

Prisidėkite ranką prie širdies tie, kurie buvote pasirengę sportininkę už ketvirtą vietą nuskandinti bjaurių epitetų lavinoje. Plaukti juk nemokate – tik liežuviais malti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo