A. Paulauskas siūlo Lietuvoje uždrausti musulmoniškas burkas

Lietuvai rengiantis priimti

A.Paulauskas norėtų, kad Vyriausybė išsakytų savo nuomonę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Paulauskas norėtų, kad Vyriausybė išsakytų savo nuomonę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-13 12:34, atnaujinta 2017-10-20 18:48

Žmogaus teisių aktyvistai kritikuoja iniciatyvą, sakydami, kad ji tik skatintų neigiamą visuomenės nusistatymą ir kliudytų integracijai.

„Norėčiau, kad Vyriausybė išsakytų savo nuomonę. Jeigu matysiu, kad Vyriausybė nesiūlo tokių pataisų, siūlyčiau pats“, – BNS ketvirtadienį sakė A.Paulauskas.

Parlamentaras taip pat ragina diskutuoti, ar musulmonai Lietuvoje religines apeigas galėtų atlikti visur, ar tik konkrečiose nurodytose vietose.

A.Paulausko teigimu, nors musulmonų antplūdžio į Lietuvą tikėtis šiuo metu nėra pagrindo, tam ruoštis reikia iš anksto.

„Kai jų būtų ne trys šimtai, o trys tūkstančiai ar dar daugiau, tokias taisykles priimti būtų sunkiau, tada pasipriešinimas būtų didesnis. Geriau turėti iš anksto aprašytas tas taisykles“, – sakė „darbietis“.

Jo teigimu, burkos vilkėjimas viešai gali tapti grėsme viešajam saugumui.

„Galbūt terorizmo tikslais žmonės gali būti suinteresuoti. Tas rūbas neleidžia sakyti, kas tai vyras ar moteris, kokie to žmogaus ketinimai, pastebėti veido, identifikuoti. Viešajam, nacionaliniam saugumui tai yra argumentas“, – teigė A.Paulauskas.

Žmogaus teisių stebėjimo instituto teisės programų vadovė Jūratė Guzevičiūtė teigia, kad siūlomomis įvesti taisyklėmis Lietuva tik dar labiau stabdytų pabėgėlių integraciją.

„Su tokiais pasiūlymais ne klojame pamatus sėkmingai integracijai, sėkmingam pabėgėlių priėmimui, o gąsdiname visuomenę, kad tai yra kažkas, ko mums reikia bijoti, kad mums tai svetima“, – BNS teigė J.Guzevičiūtė.

Ji teigė, kad į Lietuvą atvykstantys pabėgėliai nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui.

„Pabėgėliai yra asmenys, bėgantys nuo karo arba nuo kitų neramumų savo šalyje ar nuo persekiojimo tam tikrais pagrindais“, – kalbėjo J.Guzevičiūtė.

„Tai nėra asmenys, kurie nori bėgti iš savo šalies. Dauguma sirų kur kas mieliau liktų savo šalyje, negu bandytų integruotis tokioje šaltoje ir nelabai draugiškoje užsieniečių atžvilgiu šalyje kaip Lietuva“, – pridūrė ji.

Lietuva per dvejus metus žada priimti 325 migrantus iš įvairių šalių, dauguma jų turbūt bus sirai. Pirmieji pabėgėliai į Lietuvą turėtų atvykti kitų metų pradžioje.

Pasidalyti pabėgėlių našta Europos Sąjungos lyderiai sutarė po to, kai bandydami patekti į Europą Viduržemio jūroje nuskendo tūkstančiai žmonių iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.

2011 metų gyventojų surašymo duomenimis, Lietuvoje gyveno per 2700 musulmonų sunitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.