Maskva tikisi, kad Lietuva jai išduos A. Nekrasovą

Maskva tikisi, kad Lietuvos

A.Nekrasovas apsistojo Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Nekrasovas apsistojo Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-13 13:51, atnaujinta 2017-10-20 07:49

„Tikimės, kad Lietuvos valdžia atsižvelgs į mūsų kreipimąsi bei juridinį pagrindą ir patenkins mūsų prašymą išduoti A.Nekrasovą, tuo pačiu priimdama ne politizuotą, o grynai teisinį sprendimą“, – rašoma ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) paskelbtame viešame pareiškime.

Jame taip pat reiškiamas nusivylimas Kipro sprendimu A.Nekrasovą perduoti Lietuvai, o ne Rusijai. Pareiškime pabrėžiama, kad A.Nekrasovas kaltinamas turto prievartavimu.

„Tokių Kipro valdžios veiksmų negalima kvalifikuoti kitaip kaip konjunktūrinių. Jie kenkia teisėtiems Rusijos interesams, neatitinka dvišalių santykių ir teisės normų, tarp jų ir dvišalio susitarimo dėl teisinės pagalbos civilinėse ir baudžiamosiose bylose“, – teigiama URM pareiškime.

A.Nekrasovą praėjusį mėnesį sulaikė Kipro policija, remdamasi Interpolo orderiu. Rusas netrukus pasiprašė politinio prieglobsčio.

Kipras nepatenkino Rusijos prašymo A.Nekrasovą išduoti Maskvai ir nusprendė grąžinti jį į Lietuvą, kuri yra išdavusi jam nacionalinę vizą. Kipras rėmėsi ES teisės nuostata, kad prašymą dėl prieglobsčio svarsto ta ES šalis, į kurią asmuo atvyksta pirmiausia.

Trečiadienį į Vilnių atskridęs Rusijos pilietis paprašė jam suteikti politinį prieglobstį. Jis tvirtino Rusijoje esąs persekiojamas politiniais motyvais.

Pasak A.Nekrasovo, Rusijoje jam iškelta baudžiamoji byla už turto prievartavimą. Pareiškimą dėl to padavė buvęs koncerno „Kalashnikov“ generalinis direktorius, šiuo metu Rusijos federalinės valstybės sienos infrastruktūros plėtros agentūros vadovas Konstantinas Busiginas. Koncerne, kuriam jis vadovavo, A.Nekrasovas su profesine sąjunga siekė pakelti minimalų darbo užmokestį.

„Tai asmeninių sąskaitų suvedinėjimo už mano veiklą profsąjungoje, kuri vyko 2013 metais, liudijimas“, – sakė A.Nekrasovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?