Girtą vaiką medikai gaivino net 24 valandas

Respublikinės Panevėžio ligoninės medikams teko gaivinti girtą dešimtmetį, kuris į reanimacijos skyrių atvežtas be sąmonės. Alkoholiu apsinuodijęs vaikas atvežtas iš Pasvalio rajono. Greitosios pagalbos brigadą iškvietė mažamečio tėvai. Medikai vaiką ligoninėje blaivino visą parą.

Paaugliai į girtavimus įtraukė ir 10-metį.<br>V.Balkūno nuotr.
Paaugliai į girtavimus įtraukė ir 10-metį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 14, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:55 PM

Berniukas nenoriai pasakojo, kur ir su kuo gėrė. Iš mažamečio pasakojimo paaiškėjo, kad jis gėrė kartu su dar dviem vyresniais vaikinais. Vienas iš jų 17–metis, kitas 15 metų paauglys nusipirko alaus ir jį gerdami leido laiką. „Vyriškai“ papramogauti jie pakvietė ir dešimtmetį. Vaikas namo grįžo tik prieš 22 val.

Tokį vyresniųjų alaus gėrėjų elgesį įvertins policijos pareigūnai.

Koks alkoholio kiekis į reanimacijos palatą atsiuntė dešimtmetį, neaišku. Vaikas nebegalėjo papūsti į matuoklį. Išblaivintas jis labai gailėjosi to, kas atsitiko.

Pasvalio savivaldybės vaiko teisių apsaugos specialistai viliasi, kad šis pavojingas, bet laimingai pasibaigęs įvykis dešimtmečiui bus gera pamoka likusiam gyvenimui. Vaiko tėvai nėra socialinės rizikos šeima. Jie abu dirba, šeimoje auga ir daugiau vaikų. Už sūnaus nepriežiūrą tėvams gresia administracinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.