Maskvos pareiškimas patvirtina Rusijos žurnalisto persekiojimą?

Lietuvoje politinio

Andrejus Nekrasovas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Andrejus Nekrasovas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 5:01 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 2:22 PM

„Leiskite padėkoti jums už šį pareiškimą, nes tai, kad tokį pareiškimą padarė Rusijos URM, nedviprasmiškai liudija, jog mano persekiojimas tėvynėje yra grįstas visiškai politiniais motyvais. Tai, mano advokatų manymu, stipriai kelia mano galimybės gauti politinį prieglobstį“, – rašo A.Nekrasovas viešame laiške Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui.

Rusijos URM ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame tikimasi ,kad Lietuvos institucijos nuspręs Rusijai išduoti A.Nekrasovą, kurį Kipras perdavė Lietuvai ir kurio paiešką Rusija yra paskelbusi per Interpolą“.

A.Nekrasovą, remdamasi Interpolo orderiu, praėjusį mėnesį sulaikė Kipro policija. Rusas netrukus pasiprašė politinio prieglobsčio.

Kipras nepatenkino Rusijos prašymo A.Nekrasovą išduoti Maskvai ir nusprendė grąžinti jį į Lietuvą, kuri yra išdavusi jam nacionalinę vizą. Kipras rėmėsi Europos Sąjungos (ES) teisės nuostata, kad prašymą dėl prieglobsčio svarsto ta ES šalis, į kurią asmuo atvyksta pirmiausia.

Pasak A.Nekrasovo, Rusijoje jam iškelta baudžiamoji byla dėl turto prievartavimo yra pagrįsta politiniais motyvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.