Triukšmas veja poilsiautojus iš Šventosios

Iš kiek aptilusios Palangos triukšmo sostinės vardą po vidurnakčio perima Šventoji. Iš šio kurortinio miestelio kavinių tranki muzika sklinda per visą naktį.

Bėdų dėl „Galeros“ keliamo triukšmo Šventosios gyventojai ir aplinkinės poilsinės turėjo ir pernai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Bėdų dėl „Galeros“ keliamo triukšmo Šventosios gyventojai ir aplinkinės poilsinės turėjo ir pernai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Šventojoje iš kavinėje „Galera“ (nuotr. kairėje) naktimis rengiamų diskotekų sklindantis triukšmas neleidžia užmigti viešbučio „Floros simfonija“ gyventojams.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Šventojoje iš kavinėje „Galera“ (nuotr. kairėje) naktimis rengiamų diskotekų sklindantis triukšmas neleidžia užmigti viešbučio „Floros simfonija“ gyventojams.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Aug 14, 2015, 7:24 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 4:54 PM

Šį pavasarį Šventojoje prabangų viešbutį „Floros simfonija“ pastatęs kaunietis Henrikas Tautkus neslepia pasipiktinimo dėl kaimynystėje veikiančios kavinės „Galera“ triukšmingų diskotekų, kurios trunka iki paryčių.

Naktį į antradienį iš Kopų gatvėje esančios „Galeros“ aidėjo tokia tranki muzika, kad keturiuose numeriuose apsigyvenusios ir iki ryto užmigti negalėjusios poilsiautojų šeimos iš Baltarusijos atsisakė čia gyventi.

Dar savaitę Šventojoje turėję gyventi viešbučio svečiai pareikalavo grąžinti pinigus.

„Patyriau apie 2 tūkst. eurų nuostolį. Tačiau tai dar būtų pusė bėdos – kol orai dar karšti, tikiuosi, kad netikėtai atsilaisvinusius kambarius užims kiti poilsiautojai.

Tačiau ką reikės daryti, jei baltarusiai apie čia girdimą nepakeliamą naktinį triukšmą paskelbs internete?

Kiek klientų tada prarasiu?“ – klausė apie 2 milijonus eurų Šventojoje investavęs verslininkas.

Anot jo, tą naktį Bendruoju pagalbos telefonu buvo skambinta bene dešimt kartų, tačiau net ir policija prieš triukšmadarius kažkodėl buvo bejėgė.

Netoli triukšmingosios kavinės Topolių gatvėje poilsinę „Žibintas“ turintis kitas verslininkas pasakojo, kad vienas korpusas, kurio langai išeina į „Galerą“, vasarą nuolat yra tuščias, nes žmonės čia atsisako gyventi.

„Aš pats užmiegu tik užsidėjęs ausines.

Kai kurie Topolių gatvės gyventojai miegoti eina į rūsius, kur geresnė garso izoliacija“, – pasakojo šventojiškis.

Jis sakė bandęs kalbėtis su kavinę nuomojančios bendrovės „Noana“ atstovais. Vieną kitą vakarą muzika lyg ir pritildoma, tačiau po to naktinės linksmybės tęsiamos visu pajėgumu.

Bėdų dėl „Galeros“ keliamo triukšmo Šventosios gyventojai ir aplinkinės poilsinės turėjo ir pernai.

Tuomečiam „Noanos“ direktoriui už daugkartinius triukšmo prevencijos įstatymo pažeidimus policija skyrė net kelias baudas, tačiau jas apibendrinus pažeidėjas pasibaigus vasarai susimokėjo vieną 650 litų baudą.

Dėl triukšmo šventojiškiai ne kartą kreipėsi į Palangos savivaldybę, tačiau Viešosios tvarkos skyrius verslininkų nepajėgia net nubausti, nes negali prisikviesti naujosios „Noanos“ direktorės, kad ši pasirašytų administracinio pažeidimo protokolą.

Visoje Palangoje yra nustatytas draudimas po 24 valandos groti viešosiose vietose naudojant garso stiprinimo aparatūrą.

„Noanos“ atstovai priešgyniauja sakydami, kad jų diskotekos vyksta uždarose patalpose, nors jose vietoj stogo tėra brezentinis tentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.