Jei norite permainų, reikės ką nors nužudyti

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Aug 15, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:39 PM

Cinizmo viršūnė? Taip. Bet laikas priprasti. Juk iškiliosios perėjos, apšviestos ryškiais žibintais, Vilniuje įrengiamos tik tada, kai toje vietoje automobilis ką nors mirtinai sužaloja.

Gaisrų prevencija pareigūnai rūpinasi tik po tragiškų gaisrų, čigonų taborą gausios policijos pajėgos atakuoja po to, kai jo prieigose suranda devynis narkomanų lavonus.

Šios savaitės įvykis autobusų stotyje galbūt netaps rimtu postūmiu pertvarkoms piktžaizde virstančioje vietoje, bet gal išjudins pagal savas taisykles ir įstatymus gyvenantį rajoną.

Tiesiog autobusų stoties perone kilus muštynėms prieš kelias dienas peilis į pilvą buvo suvarytas devyniolikmečiam jaunuoliui. Užpuoliką policininkams pavyko sučiupti, o po nusikaltimo stotyje ir jos prieigose pasirodė gausios policijos pajėgos.

Seniai aplink stotį neteko matyti tiek uniformuotų pareigūnų. Bet ar ilgam?

Kaip atrodo autobusų stotis keleiviui? Nekaip. Geležinkelio stotyje daug kas pasikeitė į gera, o autobusų stotyje kasmet vis prastyn.

Sutemus šviečia vien blausūs žibintai, aplink – griuvėsiai, neaiškūs tipai ir teritoriją juosianti aukšta metalinė tvora.

Kalėjimą primena ir įėjimas į tualetą stoties rūsyje. Pro metalinius vartelius su lagaminu neprasisprausi, į nučiupinėtą aparatą metami centai nuolat stringa, o gamtinius reikalus tenka atlikti atsidarius duris, nes viduje tamsu.

Prie pagrindinio įėjimo – dykynė, sutrupėjusios šaligatvio plytelės ir baisūs paviljonai. Dar – nesutramdomi „dušmanai“, siūlantys „maršrutkėmis“ nuvežti į Kauną, Klaipėdą ar Uteną. Kokį įspūdį apie miestą susidaro atvykėlis?

Dailininkės mirtis privertė valdžią žarstytis pažadais. Esą jau kitais metais vietoj autobusų stoties bus pradėtas statyti komercinis centras, 2 tūkstančių vietų automobilių stovėjimo aikštelė ir apžvalgos ratas.

Šv.Stepono gatvė bus pratęsta iki Panerių gatvės. Ten dabar aklagatvis, prigrūstas apgriuvusių sandėlių ir gamybinės paskirties pastatų.

Platės ir pėsčiųjų tiltas į Naujininkus, jis bus pratęstas iki Sodų gatvės. Sodų gatvė, kur karaliauja prostitutės, bus sutvarkyta. Juk kadaise ten buvo miesto sodai.

Buvusio „Gintaro“ viešbučio teritorijoje numatoma statyti gyvenamųjų namų kvartalą. O Naujininkų rekonstrukciją finansuos Europos Sąjunga.

Gražu? Taip. Gal jau pakanka kraupių įvykių, kad stotis pradėtų keistis?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.