Šaršalas dėl krepšinio komentatorių

Lietuviai su spirgančiu nekantrumu laukia naujausios krepšinio fiestos – Europos čempionato, kuris prasidės rugsėjo 5 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Aug 16, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 9:47 AM

O nuo pirmųjų kontrolinių rungtynių užvirė aistros dėl komentatorių. Mat paaiškėjo, kad rinktinės kovų nekomentuos jos talismanu tapęs Robertas Petrauskas.

Į jo vietą TV3 televizija pasirinko Lino Kunigėlio ir Mindaugo Rainio duetą. Internete – vertinimų pasiutpolkė, kuri virto net elektronine peticija „Sugrąžinkite R.Petrauską“.

Kas iš tiesų įvyko? Nieko dramatiško. Juk gyvenimas nestovi vietoje. Niekas nėra amžinas. O ir šios vasaros TV3 eksperimentas kažin ar paskutinis. Kažkodėl kirba nuojauta, kad R.Petrauskas dar ne viską papasakojo apie Lietuvos rinktinę.

Jeigu žiūrėsime plačiau, dėl komentatorių kaitos niekas nepralaimėjo. Kolega R.Petrauskas turės laiko kitiems užsiėmimams: galės rašyti naują knygą, rengtis artėjančiam proto mūšių sezonui.

Robertas pripažino, kad kilus šurmuliui per tas kelias dienas sulaukė daugybės meilės prisipažinimų.

Be to, žinomas komentatorius rado kur panaudoti savo krepšinio žinias ir puikų balsą – jam sutartį pasiūlė viena lažybų bendrovė. (R.Petrauskas ketina komentuoti „TonyBet“ internetu transliuojamas Eurolygos ir Europos taurės varžybas. – Red.)

O kaip dėl TV3? Sprendimas pakeisti komentatorius sukėlė tokį šurmulį, kad viešųjų ryšių požiūriu pasiteisino 200 procentų. Be to, ar tikrai įmanoma, kad lietuvis nežiūrės krepšinio dėl nepatinkančių komentatorių? Vargu.

O L.Kunigėlis ir M.Rainys turės puikią galimybę plačiajai auditorijai įrodyti savo profesionalumą. Nors, tiesą sakant, dėl to abejonių kyla nedaug.

L.Kunigėlis yra tikras komentavimo dinozauras gerąja prasme, o su jo prikimusiu balsu jau užaugo ne viena krepšinio gerbėjų karta. M.Rainys – jaunesnis, bet irgi turintis žavesio, sugebantis išlaužti balso stygas ir solidžiai improvizuojantis per interviu po rungtynių.

Naujas duetas jums nepatinka? O ar R.Petrauskas patiko nuo pirmo žodžio, ištarto 1999 metais? Kartais be reikalo bijome naujovių.

Keturios akys – geriau už dvi. Todėl duetas gali pamatyti ir papasakoti daugiau nei vienas žmogus.

Galbūt per pirmas kelerias kontrolines rungtynes žiūrovams užkliuvo tai, kad L.Kunigėlis ir M.Rainys dar nėra sustygavę savo veiksmų. Tai natūralu, nes prie kiekvieno kolegos reikia įprasti, prisitaikyti, išmokti skaityti jo mintis.

Abu komentatoriai yra panašaus stiliaus – įpratę dirbti po vieną, analizuoti žaidimą ir kalbėti nesustodami. Vienas jų turės prislopinti savo emocijas ir užsiimti žaidimo analize.

Labiau tikėtina, kad tai bus L.Kunigėlis, nes jis ne tik turi didesnį stažą, bet ir puikiai pažįsta rinktinės vidaus virtuvę. Tuomet M.Rainiui liktų griaudėti emocijomis.

Dažnai mums prikišama, kad nemokame taip įaudrinti žiūrovų, kaip tai daro kitų šalių komentatoriai, o ypač italai, ispanai ar argentiniečiai.

Mūsų genų tikrai nepakeisi, bet tikėtina, kad su nauju duetu tų emocijų bus daugiau. Gal net išgirsime, kaip L.Kunigėlis ir M.Rainys po Jono Valančiūno dėjimo garsiai suploja delnais.

Neabejoju, kad naujas duetas susitvarkys su pareigomis. Kad nepabijos ir griežtesnio žodžio, jei rinktinė to bus verta. Ir patys nepajusime, kaip prie jų priprasime.

Juk jie nėra blogio genijai, kokiais juos laiko kai kurie interneto komentatoriai. Jie – to paties kraujo. O nuo rugsėjo 5-osios jie taip pat kasdien kartos: „Mes – už Lietuvą!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.