Atleistas Vilniaus rabinas Chaimas Bursteinas

Iš Lietuvos rabino pareigų

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė kaltina Ch. Bursteiną melu.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė kaltina Ch. Bursteiną melu.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2015, 10:53 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:25 AM

„Vilniaus žydų bendruomenės religinės tarybos sprendimu nutarta, kad pasibaigus sutarties su Chaimu Bursteinu terminui jos nepratęsti ir paskirti Shmuelį Yatomą laikinai atlikti rabinui priskiriamas funkcijas, kol pareigas pradėtų eiti naujas rabinas“, – pranešė Lietuvos žydų bendruomenė.

Bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky BNS teigė, kad Ch.Bursteinas „skleidė visiškai melagingą informaciją apie Šnipiškių kapines“.

Ch.Bursteinas sakė, kad rekonstrukcija gali padaryti žalą žydų kapinėms, ir kaltino F.Kukliansky autoritariniu valdymu.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkės teigimu, Lietuvos Vyriausybės planus rekonstruoti Sporto rūmus, kurių dalis stovi ant buvusių žydų kapinių vietos, remia tiek Lietuvos žydų bendruomenė, tiek Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetas (CPJCE), nes bus renovuotas tik vidus, o teritorija aplink pastatą bus išlaikyta kaip memorialinis parkas.

„Vyriausybė teisingai nusprendė, kad reikia renovuoti pastatą, įrengiant jame konferencijų ir kultūrinių renginių centrą. Kadangi šis pastatas buvo įtrauktas į architektūros paveldo sąrašą, jokių reikšmingų struktūrinių pokyčių daryti negalima, bus renovuotas tik vidus. Teritorija, esanti aplink pastatą, bus išlaikyta kaip memorialinis parkas jame bus užrašai apie žinomus žmones, kurie čia buvo palaidoti“, – nurodė F.Kuliansky.

„Turėtume džiaugtis pasiektu susitarimu, kuris galėtų tapti pavyzdžiu kitoms vyriausybėms šioje pasaulio dalyje, kaip reikia spręsti panašius iššūkius, gerbiant ir saugant žydų kapines ir Holokausto masinių žudynių vietas“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.