Pasirašomos sutartys dėl kompensacijų už privačius darželius

Vilniuje pirmadienį pradedamos

Savivaldybė nurodo, kad eilėje dėl vietos darželyje lieka laukti per 7,6 tūkst. vaikų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Savivaldybė nurodo, kad eilėje dėl vietos darželyje lieka laukti per 7,6 tūkst. vaikų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:25 AM

Sostinės vicemeras Valdas Benkunskas pirmadienio rytą BNS sakė, jog „šiuo metu derinami susitikimai“.

„Kai kurių įstaigų atstovai atvyks pas mus, taip pat į įstaigas vyks ir mūsų specialistai, vakare turėtų būti žinoma, kiek sutarčių pasirašyta per pirmą dieną“, – BNS sakė vicemeras.

Prašymus dėl kompensacijų už ugdomus vaikus sostinės savivaldybei pateikė 68 privatūs darželiai, kurie nuo rugsėjo 1 dienos planuoja ugdyti 3821 vaiką. Pagal savivaldybės patvirtintą tvarką, privatiems darželiams 100 eurų kompensacija skiriama tik tuo atveju, jei ta pačia suma mažinamas tėvų mokestis privačioje ugdymo įstaigoje ir paslaugų kaina vienerius mokslo metus nesikeis.

Už švietimą atsakingas sostinės vicemeras V.Benkunskas anksčiau BNS yra sakęs, kad privatūs darželiai nuo šio rugsėjo sukurs apie 800 naujų vietų, ir jų ugdomų vaikų skaičius augs nuo 3 iki 3,8 tūkstančio.

Savivaldybė nurodo, kad eilėje dėl vietos darželyje lieka laukti per 7,6 tūkst. vaikų, tačiau, anot vicemero, eilė trumpės rudenį atskaičiavus privačius darželius lankančius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.