D.Grybauskaitė Latvijoje dalyvaus NATO centro atidaryme

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

D.Grybauskaitė Latvijoje dalyvaus NATO komunikacijos centro atidaryme Latvijoje.<br>T.Bauro nuotr.
D.Grybauskaitė Latvijoje dalyvaus NATO komunikacijos centro atidaryme Latvijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 7:05 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 8:48 PM

Prezidentūros teigimu, įstaiga Rygoje „prisidės stiprinant informacinį saugumą, kovojant su priešiška propaganda, formuos Aljanso strateginės komunikacijos doktriną, atliks informacinės erdvės analizę, nustatys geriausias praktikas, kaip dekonstruoti apie NATO šalis skleidžiamą melą ir atremti informacines atakas“.

Šio centro veikloje jau dirba vienas Lietuvos karininkas. Nuo rugsėjo darbą centre pradės antrasis mūsų šalies atstovas. Iš viso prie centro veiklos yra prisidėjusios septynios Aljanso narės – Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Italija. Artimiausiu metu savo ekspertus planuoja atsiųsti Nyderlandai, Jungtinės Valstijos bei Suomija, kuri yra NATO partnerė.

Centro inauguracijoje taip pat dalyvaus JAV senatorius Johnas McCainas (Džonas Makeinas) ir šios šalies Senato delegacija, Aljanso šalių vyriausybių ir kariuomenių atstovai.

Tai trečiasis akredituotas NATO kompetencijos centras Baltijos valstybėse. Lietuvoje nuo 2012 metų veikia NATO energetinio saugumo, o Estijoje nuo 2008 metų – kibernetinio saugumo kompetencijos centrai.

D.Grybauskaitė taip pat susitiks su Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu ir aptars dvišalius santykius bei regionui aktualius klausimus – Baltijos šalių saugumo stiprinimą, bendradarbiavimą NATO, bendro intereso energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą. Susitikime bus kalbama ir apie Europos Sąjungai tenkančius iššūkius sprendžiant pabėgėlių ir paramos Graikijai klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.