Sostinės rajonas liko be vandens – neranda, kur trūko vamzdis

Vilniuje, Pilaitėje, gyvenantys žmonės penktadienį atakavo prekybos centrus. Mat visas rajonas buvo likęs be vandens. Nutrūkus šalto vandens tiekimui, nebeliko ir karšto. Nusiplauti rankų, išsivirti arbatos ar išsiskalbti drabužių negalėjo keli tūkstančiai Pilaitės gyventojų.

Pilaitės gyventojams vanduo tiekiamas iš Bukčių vandenvietės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pilaitės gyventojams vanduo tiekiamas iš Bukčių vandenvietės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:30 PM

Įmonės „Vilniaus vandenys“ atstovė Rūta Mackevičiūtė minėjo, kad ieškodamos avarijos vietos dirba visos trys avarinės tarnybos komandos. Tačiau kol kas gedimo nepavyksta aptikti.

Anksčiau specialistai jau manė suradę, kur įvyko avarija, tačiau paaiškėjo, kad tai tik nedidelis gedimas.

Vanduo Pilaitei tiekiamas viena magistraline linija, alternatyvos nėra. Tad vilniečiams teks laukti, kol avarija bus likviduota.

Nutrūkus vandens tiekimui, gyventojai puolė į prekybos centrus, kuriuose pirko geriamąjį vandenį. Kai kurių parduotuvių lentynose nebeliko didesnių vandens butelių.

„Pradėjau skalbti drabužius, kai atlėkusi kaimynė perspėjo, kad nebėra vandens. Gerai, kad buvau namuose, kitaip būčiau skalbyklę sugadinusi. Suprantu, avarijų būna, bet nesitikiu, kad kas nors po to atsiprašytų. Anksčiau rudas vanduo iš čiaupo bėgo – ar atsiprašė? Ne“, – piktinosi Karaliaučiaus gatvėje gyvenanti Tamara Bolšakova.

Jos žodžiais, skalbimą bent iki vakaro teks pamiršti, nes likvidavus avariją iš čiaupo dar kurį laiką tekės rudas vanduo.

„Kai parduotuvėje nusiperki nekokybišką prekę, ją gali grąžinti ir tavęs dar atsiprašo. O be vandens juk nebūsi, tai ir elgiasi kaip patinka“, – atsiduso vilnietė.

Pilaitės gyventojams vanduo tiekiamas iš Bukčių vandenvietės. Ši vandenvietė vandeniu aprūpina maždaug 50 tūkst. Vilniaus gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.