Verslo planas seimūnui – kaip prisidurti prie algos

Seimo narys „tvarkietis“ Valdas Vasiliauskas norėtų, kad kiekvienam seimūnui

Daugiau nuotraukų (1)

Virginijus Mičiulis

2015-08-21 14:05, atnaujinta 2017-10-19 15:07

Tačiau gali būti, kad ne visi parlamentarai išmanys, ką su tuo TV laiku daryti. Juk būna, kad už dyką gautas turtas žmogui tik bėdos pridaro.

Taigi, kaip turėtų elgtis seimūnas, gavęs, tarkime, valandą LRT televizijos eterio per mėnesį (su trumpesniu laiku siūlau nesiterlioti, juk net eiliniai kaimo dainininkai laidoje „Duokim garo!“ gauna pusantros valandos per savaitę)? 

Pirmiausia – paskaičiuokime. Politinės reklamos sekundė geriausiu laiku (maždaug tada, kai ir rodoma „Duokim garo!“) šioje televizijoje kainuoja 63,08 euro su PVM – taip nustatė Vyriausioji rinkimų komisija.

Šią sumą padauginkime iš 3600 sekundžių ir gausime, kad valanda verta 227 088 eurų.

Sakysite, tai tik tariami pinigai? Neskubėkite. Eterio laikas – jūsų. Ką norite, tą su juo ir darote. Juk nebūtina patiems veržtis į ekraną.

Pavyzdžiui, teismas trims mėnesiams uždaro kokį nors TV kanalą. Kur turi dėtis jo žvaigždūnai? Jie galėtų nuomotis jūsų eterį.

Žinoma, tektų pritaikyti kokią nors nuolaidą, kad klientai neperbėgtų pas konkurentus, t. y. kitus Seimo narius. Tačiau vis tiek šiek tiek prisidursite prie algos ir tų pinigų, kurie skirti kanceliarinėms išlaidoms.

Beje, dėl kanceliarinių išlaidų. Nemalonu, kai kiekvienas žurnalistas  kaišioja nosį klausinėdamas, kodėl jos naudojamos kavos puodeliams ar knygoms apie Mikę Pūkuotuką pirkti. 

Todėl įstatyme turi būti aiškiai apibrėžta, kad bet koks kišimasis į teisėtai gautą televizijos laiką yra draudžiamas.

Tiesa, pastaruoju metu mūsų teismai ne taip dažnai uždaro televizijos kanalus. Tačiau savo eterį galėtumėte nuomoti kam nors kitam arba išdalyti kaip labdarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.