Limuzino įsigeidusiam sporto vadovui liepta nusileisti ant žemės

Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus Edžio Urbanavičiaus užmojai pribloškė politikus. Naujo automobilio įsigeidusiam departamento vadovui pasiūlyta paieškoti pigesnės transporto priemonės.

Vidaus reikalų ministerija E.Urbanavičiui pasiūlė paieškoti pigesnio automobilio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vidaus reikalų ministerija E.Urbanavičiui pasiūlė paieškoti pigesnio automobilio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:21 PM

Šiuo metu E.Urbanavičius vežiojamas 5 klasės BMW. Nors tarnybinis automobilis dešimties metų senumo, departamento vadovui jo gali pavydėti net ir kai kurie kuklesniomis mašinomis vežiojami ministerijų vadovai.

Vis dėlto E.Urbonavičius nusprendė, kad dabartinis automobilis neekonomiškas ir ėmė dairytis naujos. Departamento vadovas aiškino, kad buvo ieškoma tokios pačios klasės automobilio, kokį departamentas turėjo iki šiol.

Bet vietoje dabar automobilio išlaikymui išleidžiamų 2 tūkst. litų, mokesčių mokėtojams naujasis automobilis būtų atsiėjęs gerokai brangiau. Planuota, kad per mėnesį jo nuomai tektų išleisti bemaž tūkstantį eurų.

E.Urbanavičius dėl to problemos neįžvelgė. „Tokį, kokį radau, tokiai klasei ir paskelbėm konkursą. Tai turi būti ir pakankamai geras automobilis, ir reprezentatyvus, kad būtų galima ir svečią priimti. Tikrai nėra kažkokio noro pasipuikuoti ar panašiai“, – kalbėdamas „Lietuvos ryto“ televizijai teisinosi departamento vadovas.

Bet E.Urbanavičiaus užgaidos nustebino departamentą kontroliuojančią Vidaus reikalų ministeriją, kuri nusprendė, kad planuojamos išlaidos naujam automobiliui – per didelės. „Jeigu dabartinė mašina lūžtų ir jau būtų neįmanoma ja važiuoti, tai tada, matyt, mes leistume įsigyti naują. Bet taip nėra ir tikrai nėra būtinybės tokios aukštos klasės automobiliui ir ne už tokią kainą“, – stebėjosi vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Departamento vadovo užmojai nustebino ir už sporto politiką atsakingus parlamentarus. Pastarieji siūlė automobiliui planuojamus išleisti pinigus geriau skirti sportui. „Labai trūksta lėšų sporto federacijoms. Be to, artėja olimpiada, kuriai ruoštis irgi trūksta pinigų. Todėl yra kur prasmingiau investuoti pinigus nei į naują limuziną. Apskritai toks valdininkų požiūris, jog kiekvienas turi turėti po naują BMW – yra švelniai tariant, labai keistas“, – piktinosi Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos vadovas socialdemokratas Juras Požela.

Beje, pastarasis užsiminė, kad E.Urbanavičiaus noras važinėti nauju prabangiu automobiliu neabejotinai bus prisimintas Seime svarstant kitų metų Kūno kultūros ir sporto departamento biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.