Dėl tuščių pažadų rinkėjai Ž. Pinskuvienę padavė į teismą

„Šaukis, belskis ar daryk, ką nori, niekam niekas neįdomu“, – taip Širvintų merės Živilės Pinskuvienės ir jos administracijos veiksmus apibūdino aktyvus širvintiškis Robertas Diržinauskas, kuris, pavargęs nuo politikės pažadų išspręsti gyvenvietės problemas, padavė ją į teismą.

Ž.Pinskuvienė dėl rinkimų pažadų aiškinsis teisme.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Ž.Pinskuvienė dėl rinkimų pažadų aiškinsis teisme.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-08-24 16:34, atnaujinta 2017-10-19 02:51

Tai ne pokštas – Vilniaus administraciniame apygardos teisme vyks posėdis dėl nevykdomų merės priešrinkiminių pažadų Širvintų rajono gyventojams. Į teismą gyventojai padavė ir pačią Širvintų savivaldybę.

Tapusi mere pažadus pamiršo

„Prieš rinkimus būsima merė, tuometinė vicemerė, susitikusi su gyventojais aptarti Motiejūnų gyvenvietės problemų – saugaus eismo klausimų, pažadėjo, kad viskas bus sutvarkyta. Viskas pasibaigė teismu, nes niekam iš tiesų mūsų bėdos buvo neįdomios. Po rinkimų Ž.Pinskuvienei tapus tikra mere, o administracijos vadovui užtikrintai sėdus į šį postą, viskas staiga buvo pamiršta“, – piktinosi pašnekovas.

Anot jo, problema gana paprasta: gyvenvietėje reikia įrengti saugos kalnelius ir kelis saugumo ženklus. „Situacija akivaizdžiai pavojinga – kelias siauras, mažų vaikų daug... Jau turime Seimo kontrolierių bei Administracinės ginčų komisijos išvadas, kuriose nurodoma kuo greičiau šį reikalą sutvarkyti, bet niekas nereaguoja ir niekam tai neįdomu.“

Ž. Pinskuvienė pati siūlėsi išspręsti problemą

R.Diržinauskas teigė, kad situacija absurdiška: prieš rinkimus Ž.Pinskuvienė pati susirado bendruomenės atstovus ir jiems pasiūlė susitikti bei aptarti problemas. Būsimai merei bendruomenė pateikė daug įrodymų ir filmuotos medžiagos, patvirtinančios, kad saugumo padėtį būtina gerinti. Ji žadėjo, kad viskas bus sutvarkyta, tik žodžiai taip ir nevirto darbais.

„Man nesvarbu,  Jonaitis, Petraitis ar Pinskuvienė, bet taip negalima. Ne aš ieškojau merės, tai ji mane pasikvietė ir pažadėjo savo garbės žodžiu, kad reikiamą kelio ženklą pastatys, bet dabar jau niekam nei šilta, nei šalta...

Turiu tris mažus vaikus ir man tikrai neramu, kai žinau, koks pavojus jiems kyla, kai sunkus krovininis transportas važinėja per gyvenvietę. Tuo keliu vairuotojai tiesiog skraido, o jokių ribojimo ženklų nėra. Būta atvejo, kai vaikai ėjo iš mokyklos, o pro šalį važiavęs vairuotojas nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į medžius, vaikai – į griovį...“ – piktinosi Motiejūnų kaimo gyventojas.

Naujienų portalo lrytas.lt redakcija susisiekė su  politike, bet ši pareiškė, kad yra užimta, ir paprašė paskambinti vėliau, tačiau nurodytu laiku  ragelio nebekėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.