Rinkėjus apgavusi Ž. Pinskuvienė teisme nepasirodė

Širvintų merę Živilę Pinskuvienę ir jos administracijos veiksmus, pavargę nuo politikės pažadų išspręsti gyvenvietės problemas, širvintiškiai padavė ją į teismą.

Ž.Pinskuvienė teisme nepasirodė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ž.Pinskuvienė teisme nepasirodė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:31 AM

Vilniaus administraciniame apygardos teisme vyko posėdis dėl nevykdomų merės priešrinkiminių pažadų Širvintų rajono gyventojams, tiesa, pati merė jame nepasirodė.

Naujienų portalas lrytas.lt jau rašė apie aktyvių širvintiškių pastangas atvesdinti merę į teismą dėl netęsimų rinkiminių pažadų. Merės pažadai išspręsti Motiejūnų gyvenvietės saugaus eismo problemas buvo tušti ir netekę kantrybės vietiniai nusprendė pamokyti savivaldybės administraciją ir su mere priešaky.

Motiejūnų gyventojų interesams atstovaujantis Robertas Diržinauskas piktinosi, kad situacija absurdiška: prieš rinkimus Ž.Pinskuvienė pati susirado bendruomenės atstovus ir jiems pasiūlė susitikti bei aptarti problemas.

Būsimai merei bendruomenė pateikė daug įrodymų ir filmuotos medžiagos, patvirtinančios, kad saugumo padėtį būtina gerinti. Ji žadėjo, kad viskas bus sutvarkyta, tik žodžiai taip ir nevirto darbais.

Situaciją iliustruojančią vaizdo medžiagą R.Diržinauskas demonstravo ir teismo posėdyje.

Nors gyvenvietės bendruomenė prašė savivaldybės įrengti greičio mažinimo kalnelius ir riboto krovininių automobilių eismą, bet rajono valdžia buvo įsitikinusi, kad toks prašymas nebuvo motyvuotas ir buvo siūloma apsiriboti greitį ribojančius ženklus.

Motiejūnų kaimo bendruomenė taip pat teigė, kad krovininis transportas gali kaimą apvažiuoti šalia esančiais keliais. Savivaldybės atsakas buvo tai, kad nėra pagrindo tokiems sprendimams, nes eismas gyvenvietėje nėra intensyvus.

 R.Diržinauskas teisme tvirtino, kad savivaldybė nesiėmė jokių veiksmų, kad padėtų gyventojų bendruomenei ir vilkino bet kokių sprendimų priėmimą.

„Bendruomenei buvo aiškinama, kad jei atsiras krovininio transporto eismo ribojimo ženklai, tai į kaimą negalės atvažiuoti joks traktorius, pieno supirkėjai ar net prekių tiekėjai į vietinę parduotuvė“, – sakė jis ir pridūrė, kad anksčiau prie kaimo ribos buvo ženklai, kurie draudė į vietovę įvažiuoti krovininiam transportui, bet jų sugrąžinti nepavyksta jau šeštus metus.

 Anot R.Diržinausko, itin intensyvus eismas tampa šiltuoju metų laiku, kuomet 15 tonų svorio kombainai rieda gyvenvietės gatvėmis ir kelia pavojų vietiniams gyventojams ir ypač vaikams.

Asfaltuotu keliu itin dideliu greičiu važinėja ir lengvieji automobiliai. Nors pareigūnai keletą kartų toje vietoje vykdė prevencines akcijas ir baudė vairuotojus, bet didelių pokyčių tai neatnešė.

„Kokių dar reikia argumentų, kad gyvenvietėje būtų apribotas greitis? Juk tame kelyje su vilkiku ir ar kombainu net prasilenkti neįmanoma, o šalia kelio stovi gyvenamieji namai. Kodėl kitose gyvenvietėse saugos priemonių imtis galima, o pas mus ne?“ – teisme klausė širvintiškis.

 Širvintų savivaldybės atstovų teigimu, pagal galiojančius įstatymus, minimas kelias nėra priskirtas valstybinės reikšmės keliams ir juo rūpinasi savivaldybė. Savivaldybės saugaus eismo komisija nusprendė gyvenvietėje apriboti greitį, bet atsisakyta drausti sunkiasvorių automobilių eismą bei įrengti greičio ribojimo kalnelius.

Teisme buvo pabrėžta, kad uždraudus sunkių transporto priemonių eismą kiltų problemų net išvežant šiukšles. Savivaldybės atstovas Algirdas Vilčinskas teisme teigė, kad vietos ūkininkai buvo pareiškę nepasitenkinimą, kad apribojus sunkiųjų transporto priemonių eismą kils problemų šiems patekti į savo valdas.

Savo sprendimą šioje byloje teismas skelbs kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.