Trišalėje taryboje – ginčai dėl streikų rengimo

Antradienį vykusiame Trišalės

Nesusitariama dėl streikų organizavimo<br>Algio Barzdžiaus nuotr.
Nesusitariama dėl streikų organizavimo<br>Algio Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:52 PM

„Pagrindiniai ginčai buvo dėl streikų procedūros, dėl Darbo kodekso rengėjų pasiūlymo, kad streikus gali skelbti 25 proc. profesinių sąjungų narių. Darbdaviams tai pasirodė labai nedidelis kiekis, nes dabar reikia 50 proc. plius vieno darbuotojo. Jie kategoriškai su tuo nesutiko ir reikalavo, kad profesinės sąjungos apsidraustų, kad streiko metu padaryta žala būtų atlyginama per draudimo fondus“, – BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas.

Pasak jo, šis klausimas atidėtas iki kito Trišalės tarybos posėdžio rugpjūčio 31 dieną, kurio metu taip pat planuojama suderinti galutines valdžios, darbdavių ir profesinių sąjungų pozicijas dėl siūlomų Darbo kodekso pakeitimų.

A.Černiausko teigimu, kitą savaitę Trišalė taryba dar nebaigs viso socialinio modelio svarstymo.

„Žiūrėsime kiek pasistūmėsime kitos savaitės posėdyje ir sutarėm, kad jei jau baigsim visą Darbo kodeksą, dar kitas posėdis bus dėl viso socialinio modelio paketo“, – aiškino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Profesines sąjungas piktina Vyriausybės skuba, nes ji jau patvirtino ir Seimui perdavė visus socialinio modelio projektus.

Profesinės sąjungos rugsėjo pradžioje Vilniuje organizuoja didelį mitingą, kuriame protestuos prieš, anot jų, skubotai priimamą socialinį modelį. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija gavo leidimą į renginį surinkti 2 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai