15 eurų krepšelio neformaliam ugdymui Vilniuje užteks ne visiems

15 eurų krepšelio neformaliam

Šiuo metu savivaldybės ar jos įstaigų finansuojamus būrelius lanko apie 18 tūkst. vaikų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Šiuo metu savivaldybės ar jos įstaigų finansuojamus būrelius lanko apie 18 tūkst. vaikų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2015, 5:17 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 6:01 PM

Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovas Gintaras Petronis savivaldybės tarybos posėdyje sakė, kad neformaliajam ugdymui spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiams valstybės biudžete sostinei numatyta skirti 600 tūkst. eurų.

Šiuo metu savivaldybės ar jos įstaigų finansuojamus būrelius lanko apie 18 tūkst. vaikų, apie privačias popamokines veiklas savivaldybė neturi duomenų, tačiau manoma, kad lankančių jas gali būti dar tiek pat. Pasak mero patarėjo švietimui Alberto Lakštausko, krepšelių yra 13,3 tūkst.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nutarė, jog prioritetas būtų teikiamas užklasinę veiklą pasirenkantiems pirmą kartą, o visiems kitiems vaikams bus proporcingai padalintos likusios lėšos.

„Pagrindinis tikslas – padaryti taip, kad tų eurų užtektų visiems, kurie norės lankyti būrelius. Jei bus norinčių daug daugiau – kaip teisingai paskirstyti tas lėšas“, – žurnalistams sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

A.Lakštauskas BNS sakė, kad artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas teikti programas, jas vertins ne savivaldybės, o samdyti neformaliojo ugdymo ekspertai.

„Programos turės atitikti tam tikrus reikalavimus: kad būtų ne mažiau nei 2 valandos per savaitę vaikui, kad būtų ugdymo principai, bendravimas, kompetencijų ugdymas, darbas grupėje“, – sakė jis.

Programos bus įvertintos iki rugsėjo 21-osios, tuomet jas paskelbus vaikai iki spalio 1-osios turės jas pasirinkti ir bus pervesti pinigai neformaliojo ugdymo teikėjams.

A.Lakštausko teigimu, programos galės būti įvairios, vienintelė sąlyga yra bendrojo ugdymo mokykloms, kurioms finansavimas už būrelius negalės būti skirtas. Individualiai mokytojai tokias programas galės vykdyti.

Neformalaus ugdymo krepšeliui iš 2015 metų Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) biudžeto šiemet skirta 3,24 mln. eurų. Šie pinigai bus išdalyti savivaldybėms pagal mokinių skaičių.

Tikimasi, kad su papildomomis lėšomis būrelius lankys 20 proc. vaikų daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.