Klausimo dėl rezidencijos K.Brazauskienei Vyriausybė dar nespręs

Vyriausybė kol kas nesprendžia

K.Brazauskienė BNS sakė dar neapsisprendusi, ar prašys pratęsti sutartį.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
K.Brazauskienė BNS sakė dar neapsisprendusi, ar prašys pratęsti sutartį.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2015, 6:24 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 5:38 PM

„Aš kol kas tokio sprendimo nesu numatęs priiminėt, yra nuomos sutartis pasirašyta, nuomos sutartis baigiasi, o turtas yra ne Vyriausybės ir Vyriausybė šito klausimo nesprendžia“, – trečiadienį žurnalistams atsakydamas į klausimą, ar ieškoma vietos gyventi prezidento našlei, sakė premjeras.

Klausiamas, kaip būtų elgiamasi gavus našlės prašymą pratęsti panaudos sutartį, premjeras atsakė, jog „teisininkai turės duoti atsakymą, vadovaudamiesi Lietuvos įstatymais“.

2010 metais Vyriausybė leido K.Brazauskienei panaudos pagrindais valdyti ir naudotis Turniškėse esančia rezidencija, kurioje sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties, sutartis baigia galioti spalį.

K.Brazauskienė BNS sakė dar neapsisprendusi, ar prašys pratęsti sutartį, ir šiuo klausimu išvis dar negalvojusi. „Aš dar apie tai negalvojau. Nesu gavus jokio rašto, aš nieko nežinau. Kai man praneš, aš tada žinosiu“, – sakė K.Brazauskienė.

Po pernai priimto Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl prezidento našlės rentos, konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse. Vis dėlto šiemet gegužę parlamentas atmetė siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?