Misija – išvalyti Vilniaus parką nuo įžūlių girtuoklių

Iš abiejų pusių – sporto stadionai, per vidurį – iki vidurnakčio nesibaigianti puota. Policininkai ėmėsi daryti tvarką Lūžių parke, kuriame nebeliko vietos pasidžiaugti ramybe norintiems vilniečiams. Populiariausias gėrimas – brendis, užkandis – bulvių traškučiai, muzikinis fonas – rusiška popmuzika.

Pareigūnų užklupta kompanija labiausiai stengėsi išsaugoti brendžio butelį.<br>D.Umbraso nuotr.
Pareigūnų užklupta kompanija labiausiai stengėsi išsaugoti brendžio butelį.<br>D.Umbraso nuotr.
Nors šios moterys alų nusprendė išpilti pareigūnų akivaizdoje, baudų vis tiek neišvengė.<br>D.Umbraso nuotr.
Nors šios moterys alų nusprendė išpilti pareigūnų akivaizdoje, baudų vis tiek neišvengė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

2015-08-26 21:37, atnaujinta 2017-10-18 17:18

Taip Viršuliškių ir aplinkinių sostinės rajonų gyventojai leidžia vakarus Lūžių parke, prie kurio įėjimo kabo jau vos įžiūrima vienos įmonės reklama „Liaudies vartojimo prekės“.

Krūmuose pasislėpti nepavyko

Ketvirtadienio vakarą vartotojų pramogas nutraukė sostinės 5-ojo policijos komisariato pareigūnai, ne kartą sulaukę aplinkinių gyventojų skundų, kad parkas virsta šiukšlynu ir girtuoklių susibūrimo vieta.

Kad viešojoje vietoje geriantys pažeidėjai iš karto nepasislėptų, policininkai po parką vaikščiojo neuniformuoti.

„Manėme, kad jūs turistai“, – nustebo įspėjimo sulaukusi kompanija. Brendį parke gėrę vilniečiai prisipažino, kad prieš atkimšdami butelį matė netoli mokyklos stovintį policijos automobilį, todėl įlindo giliau į krūmus.

Išsaugojo nugertą butelį

Išgirdusi, kad už girtavimą viešojoje vietoje pareigūnai ketina rašyti protokolus, kompanija nenusiminė.

„Bauda – 4 eurai“, – draugus informavo pareigūnams iš matymo jau pažįstama moteris. Jiems labiau rūpėjo, ką daryti su likusiu brendžiu. Jo dar buvo ir stiklinėje, ir butelyje. Plastikinės stiklinės iš rankų nepaleidusiam vyrui pareigūnas leido pabaigti gėrimą, o butelį, kaip įrodymą, nusinešė prie tarnybinio automobilio.

„O paskui grąžinsite?“ – nerimavo vyras, vis žvilgčiodamas į pusiau nugertą butelį. Šis brendžio mėgėjas pareigūnams taip pat pažįstamas ir pats pasigyrė, kad neseniai teko lankytis 5-ajame policijos komisariate. „Mano veidas – protokolinis“, – vilnietis bandė aiškinti, kodėl vis patraukia pareigūnų dėmesį.

Su trimis moterimis pavakaroti išsiruošusiam vyrui policininkai nuotaikos nesugadino.

„Jau visi gavote diplomus?“ – mosuodamas protokolu ir atgavęs butelį drauges kvietė įkaušęs vyras.

Paėję vos kelis žingsnius nuo policijos automobilio, jie ėmė dairytis, kur užbaigti savo vaišes.

Į mišką nuvarė policija?

Kita kompanija buvo nusiteikusi ne taip draugiškai. Nors su dviem merginomis sėdintis jaunuolis jau buvo smarkokai apsvaigęs, puota dar nebuvo prasidėjusi. Kai atskubėjo brendžio ir „Coca-Cola“ buteliais nešini bičiuliai, trijulę jau buvo užklupę policininkai.

„Mums policininkai yra sakę: „Eikite į mišką ir ten gerkite.“

Dabar aš geriu miške, ko iš manęs norite?“ – aiškino jau visą butelį stipraus gėrimo ištuštinęs Ričardas.

Išgirdęs, jog gali būti nuvežtas į policijos komisariatą, jis dar labiau įniršo ir ėmė grasinti pareigūnams, kad jie turės daug nemalonumų – jis esą pažįsta įtakingų žmonių prokuratūroje.

Bandė gelbėti savo sugėrovę

Girtą jaunuolį bandė užstoti jo draugė, miškelyje pradėjusi reikalauti advokato.

Mergina norėjo palydėti draugą iki policijos automobilio ir įsitikinti, kad jis nebus vežamas į komisariatą, tačiau taip pat užsitraukė jo rūstybę.

Jaunuolis jai nurodė likti parke ir nesekti iš paskos, tačiau netrukus vėl užsimanė palydos.

„Aš galiu čia sukviesti šimtą draugų ir jie eis kartu su manimi“, – kalbėjo į policijos automobilį vedamas vilnietis. Kelionės į komisariatą Ričardas išvengė. Protokolas jam buvo surašytas policijos automobilyje, šalia kurio visą vakarą rikiavosi alkoholio mėgėjų eilė.

Kitas policijai įkliuvęs vyras bandė pasirodyti tikras džentelmenas ir nuo baudos apsaugoti sugėrovę. „Aš turiu dokumentą – viską rašykite man. Aš nupirkau alaus, aš kaltas. Ji turi vaikų“, – draugę gelbėjo vilnietis.

Moteris jau sunkiai galėjo suregzti sakinį: „Gėrėme namuose, čia tik gurkštelėjau alaus. Pažiūrėkite, butelis dar beveik pilnas.“ Ši pora buvo pasiruošusi išmaukti didelį plastikinį alaus butelį.

Pirmą kartą – švelni bauda

Parką tikrinančius pareigūnus kiek nustebino dvi jaunos, tvarkingai apsirengusios moterys. Jos įsikūrė ant suoliuko, kurį prieš kelias minutes atlaisvino pažeidėjus išsivedę policininkai.

Po skardinę alaus ir pakelį bulvių traškučių atsidariusios moterys prisiekinėjo, kad alaus išgerti parke prisėdo pirmą kartą. Nors alų jos nusprendė išpilti pareigūnų akivaizdoje, baudų neišvengė.

Tiems, kurie už alkoholio vartojimą viešojoje vietoje įkliūva pirmą kartą, paskiriama 4 eurų bauda. Jeigu pažeidėjas jos nesumoka per 10 dienų, protokolas siunčiamas į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.